ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, μετά την επίσκεψή του στο Νομό Χανίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή και εμπορία, καθώς και την αγροτική έρευνα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, περιοδεύοντας στο Νομό Χανίων μαζί με τον πρώην βουλευτή και Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσο Βολουδάκη και μέλη της ΝΟΔΕ Χανίων.

Προβλήματα που μας έθεσαν οι φορείς και οι παραγωγοί του Νομού έχουν να κάνουν με:

  • Την αδράνεια της κυβέρνησης, ως προς την ολοκλήρωση της προσπάθειας στήριξης και ενδυνάμωσης της λειτουργίας του Ινστιτούτου υποτροπικών και ελαίας.

  • Τη διγλωσσία του Πρωθυπουργού, ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση, γύρω από τις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου, τόσο το 2009 που ξεσήκωνε τους Κρητικούς αγρότες, όσο και το 2010 που σιωπά και αποφεύγει την όποια αναφορά.

  • Την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί η χώρα το σκάνδαλο με τα νοθευμένα Ιταλικά και Ισπανικά ελαιόλαδα στις Η.Π.Α. και να προωθήσουμε άμεσα και συντονισμένα το ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές ελαιολάδου του κόσμου.

  • Την επίσπευση των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί της Κουντούρας.

  • Τη μη ολοκλήρωση των φραγμάτων για την υποστήριξη του αρδευτικού δικτύου του Νομού.

Όπως και στην υπόλοιπη χώρα, η έλλειψη πολιτικής και στοχευόμενων παρεμβάσεων που θα επιφέρουν κάποιο αποτέλεσμα είναι ορατή και στο Ν. Χανίων.

Ως Ν.Δ. καταγράφουμε τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες και στο Ν. Χανίων για τον οποίο προτάσσουμε:

α. την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών υποδομών,

β. την ανάδειξη του Ν. Χανίων ως κέντρου γεωργικής έρευνας και εκπαίδευσης για τη Ν/Α Ευρώπη,

γ. την ταυτοποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων του Νομού, που δεν έχουν την κατοχύρωση αυτή, η οποία θα βοηθήσει στην καλύτερη εμπορία τους.

Σύντομα, ως Ν.Δ., θα καταθέσουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας για τα αγροτικά στο Ν. Χανίων, μετά την τελική επεξεργασία των δεδομένων που καταγράφουμε και των προτάσεων που μας κατατίθενται από την τοπική κοινωνία».