Λ. Οικονομίδης » Διευκρινίσεις για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία. Απόσπαση Δασκάλας στην Αλβανία »

Δεν προκύπτει από τη σημερινή εγκύκλιο υποχρεωτική μετακίνηση μονίμων εκπαιδευτικών ΠΕ70 από τα ολοήμερα στα πρωινά τμήματα.

Με τη σημερινή γραπτή εγκύκλιο του υπουργείου, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία βελτιωμένη επανάληψη της περυσινής, δίνονται οδηγίες σχετικά με την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία. Και τολμώ να γράψω ότι είναι βελτιωμένη, γιατί η περυσινή αναφερόταν σε στελέχωση των ολοήμερων με ένα τουλάχιστον εκπαιδευτικό, εφόσον υπήρχε διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό! Η φετινή παραλείπει την προϋπόθεση της επάρκειας σε προσωπικό, αναφέροντας ότι στα ολοήμερα, πλην ΕΑΕΠ, τοποθετείται τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός ΠΕ70. 
Μετά από τη διευκρίνιση αυτή του υπουργείου, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στην αυριανή συνεδρίασή του, θα προσπαθήσει να χαρακτηρίσει ονομαστικά τους λειτουργικά υπεράριθμους και να ανακοινώσει ταυτόχρονα τα λειτουργικά κενά, για να υποβάλουν τη δήλωση τοποθέτησης οι εν λόγω εκπαιδευτικοί. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας και δεν θα απαιτηθούν περαιτέρω διευκρινίσεις και οδηγίες…
Για τα ΕΑΕΠ η εγκύκλιος αναφέρει ότι το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ΠΕ70 και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων! Τώρα, πως μπορεί αυτό να εφαρμοσθεί στην πράξη, μόνο οι Διευθυντές των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γνωρίζουν κατά την άποψή μου.
Ειρήσθω εν παρόδω, σας υπενθυμίζω ότι έως αυτή την ώρα οι λειτουργικά υπεράριθμοι είναι:
ΠΕ70: 17, ΠΕ60: 10 και ΠΕ11: 1.
Όσον αφορά τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΠΕ σημειώθηκε άλλη μία αλλαγή! Μετά τις τέσσερις συναδέλφους που θα απουσιάσουν με άδεια, προστέθηκε σήμερα και άλλη μία που η απόσπασή της στην Αλβανία παρατείνεται για μία ακόμη σχολική χρονιά! Πρόκειται για τη συνάδελφο και συντοπίτισσα Ελένη Καλαμπούρη. 
Επομένως, στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ από τους 12 αποσπασμένους έμειναν 7!
Για την ενημέρωσή σας, μελετήστε παρακάτω τη σχετική εγκύκλιο.
Διατελώ ψύχραιμος και συνετός στις ανακοινώσεις μου. Πάντα στη διάθεσή σας με συνέπεια
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης – Δάσκαλος.


ΘΕΜΑ: «Οδηγίες σχετικά με την κάλυψη  των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία»
 Για την εύρυθμη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων όλης της χώρας οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70, τοποθετούνται για την έναρξη του σχολικού έτους, κατά προτεραιότητα, ως εξής:
  • Στο πρωϊνό πρόγραμμα ώστε να στελεχωθούν όλα τα πρωϊνά τμήματα.
  •   Στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, πλην των Ε.Α.Ε.Π., τουλάχιστον ένας εκπαιδευτικός.

Στις σχολικές μονάδες με ΕΑΕΠ, το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει:

α) με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ΠΕ 70,
β)   Με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
                 Προτεραιότητα δίνεται στην κάλυψη των αναγκών των μικρότερων τάξεων όσον αφορά το ολοήμερο πρόγραμμα. Προηγείται η δημιουργία και λειτουργία ολοήμερου τμήματος για τους μαθητές των Α΄,Β΄,Γ΄ και Δ΄ τάξεων και εφόσον υπάρχει δυνατότητα, δημιουργείται ολοήμερο τμήμα και για τις υπόλοιπες τάξεις. Την εποπτεία – εφημερία του ολοήμερου έχει εκπαιδευτικός που διδάσκει στο/στα ολοήμερο/α τμήμα/τα συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.
Σε ό,τι αφορά το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, αυτό τηρείται χωρίς παρέκκλιση από όλους τους εκπαιδευτικούς και τους
 Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης καλούνται να δώσουν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις για την ομαλή έναρξη του σχολικού έτους, εφαρμόζοντας τα ανωτέρω.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Σεπτέμβριος, 2014, 5:18 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr