Πιέζουν για βορειότερη όδευση του αγωγού T.A.P. οι τοπικοί φορείς – Στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ είναι έντονη η ανησυχία 100δων πολιτών

Συσκέψεις και συναντήσεις στην Καβάλα και όχι μόνο για τον περίφημο Τ.Α.P – Μεγάλη είναι η ανησυχία για το τι θα γίνει και στην Π.Ε Καστοριάς.

Οι νέες διοικήσεις ( δήμος, αντιπεριφέρεια) τι λένε, έχουν ενημερωθεί, θέλουν ο Τ.A.P να περάσει σύμφωνα με αυτά που προβλέπει η μελέτη;

Οι πολίτες τοπικά σκέφτονται διάφορα. Με πολλά και αναλυτικά ρεπορτάζ θα σας δώσουμε κρίσιμες λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες . Το θέμα του Τ.A.P πρέπει σήμερα, ΤΩΡΑ να απασχολήσει όλη την κοινωνία διότι σε λίγους μήνες ξεκινά η κατασκευή του και στην περιοχή μας.

Ας δούμε μερικά νέα στοιχεία που έρχονται από Καβάλα :

 

 

Νέα συνάντηση ενημέρωσης για τον αγωγό στην Αθήνα. 

Την ανάγκη να υπάρχει ευρύτατη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με τον οριστικό σχεδιασμό της όδευσης του Αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (Τ.Α.Ρ.), τόνισε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου 2014 στο Υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), έπειτα από πρόσκληση του υπουργού, Γιάννη Μανιάτη.

Την ανάγκη να υπάρχει ευρύτατη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με τον οριστικό σχεδιασμό της όδευσης του Αδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (Τ.Α.Ρ.), τόνισε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου 2014 στο Υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.), έπειτα από πρόσκληση του υπουργού, Γιάννη Μανιάτη.

Η δήμαρχος Καβάλας υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θιγούν τα συμφέροντα των αγροτών και το έργο να αποβεί προς όφελος της εθνική οικονομίας και όχι σε βάρος των πολιτών, ενώ ζήτησε να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές προτάσεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε γνωστό ότι στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 ο υπουργός Π.Ε.Κ.Α. θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, την πόλη Μπακού, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση κατασκευής του αγωγού.

Ο Γιάννης Μανιάτης ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρξει η καλύτερη λύση για την όδευση του αγωγού από την ανατολική Μακεδονία, ενώ σημείωσε, με νόημα: «Βοηθήστε με, να βοηθήσω τη χώρα μας, να βοηθήσω τους αγρότες και να προστατέψω τις ιδιοκτησίες τους».

Στην ενημερωτική συνάντηση, που διήρκησε περισσότερο από δυόμιση ώρες και διεξήχθη σε καλό κλίμα, τα στελέχη της κοινοπραξίας των εταιρειών που θα κατασκευάσουν τον αγωγό T.A.P. ενημέρωσαν τους προέδρους των επιστημονικών φορέων και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Εκείνο που τονίστηκε, είναι ότι έως σήμερα βρίσκεται σε ισχύ το σχέδιο της βόρειας όδευσης του αγωγού, ενώ υπογραμμίστηκε ότι και επ’ αυτού του σχεδίου θα γίνουν σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις, ώστε να μη θιγούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να μην κινδυνέψουν κτίσματα, ή μνημεία. Όλοι οι συμμετέχοντες, ζήτησαν ο αγωγός να περάσει ακόμα πιο βόρεια, σε σύγκριση με την αρχική πρόταση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός της δημάρχου Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο βουλευτής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., ο πρόεδρος του παραρτήματος ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Καβάλας, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., Λάζαρος Βασιλειάδης, ως τεχνικός σύμβουλος και οι δήμαρχοι Δοξάτου και Προσοτσάνης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Σεπτέμβριος, 2014, 10:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr