Συνάντηση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σύλλογο Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΣΠΕΔΕ) Ν. Καστοριάς


Δ.Τ-Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΕΔΕ του νομού Καστοριάς με αντικείμενο τα βασικά ζητήματα που ανακύπτουν για τους μικρομεσαίους εργολήπτες Δημοσίων Έργων μετά την καταδικαστική για τον κλάδο τροπολογία του άρθρου 59 του Ν. 4278/14, με την οποία καταργήθηκαν τα ανώτερα και κατώτερα όρια συμμετοχής σε διαγωνισμούς. Επίσης, η αναμενόμενη κατάργηση του μητρώου πιστοποίησης εργοληπτικών επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) και η επακόλουθη ψήφιση του νόμου-πλαίσιο της ΕΑΑΔΗΣΥ (ΜΕΡΟΣ Β’, άρθρα 14 έως 201 του πολυνομοσχεδίου), βάσει του οποίου Έργα, Προμήθειες & Υπηρεσίες αντιμετωπίζονται ενιαία σε ένα γιγάντιο νομοσχέδιο, χωρίς τον διαχωρισμό των έργων σε μικρά και μεγάλα, δημιουργεί ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας.

Με την ψήφιση της τροπολογίας στο άρθρο 59 του Ν. 4278/14 και την ψήφιση του Νόμου-πλαίσιο της ΕΑΑΔΗΣΥ, προάγεται η αδιαφάνεια και η διαπλοκή στην ανάθεση των Δημοσίων Έργων και παράλληλα απαξιώνεται η εμπειρία και η επιστημονική γνώση.

Η υπερσυγκέντρωση των Δημοσίων Έργων σε μεγάλες επιχειρήσεις οδηγεί στην απαξίωση και σταδιακό αφανισμό των μικρών και μεσαίων εργοληπτών με άμεσες επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφείς θέσεις ενάντια, τόσο στην συσσώρευση δύναμης και πλούτου σε μεμονωμένες ομάδες, όσο και σε αδιαφανείς διαδικασίες λειτουργίας, επικεντρώνοντας στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη να εξακολουθήσουν τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου να ασκούν πίεση προς κάθε κατεύθυνση, ενώ και ο ίδιος δήλωσε την συμπαράστασή του στον αγώνα τους και την περαιτέρω προώθηση των ζητημάτων στις σχετικές επιτροπές του κόμματος.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Σεπτέμβριος, 2014, 10:34 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr