Ερώτηση ΑΝΤΩΝΙΟΥ με θέμα: «Καταβολή Επιδόματος Θέρμανσης σε Φοιτητές».

Δείτε την ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με θέμα: «Καταβολή Επιδόματος Θέρμανσης σε Φοιτητές».

Τη συγκεκριμένη ερώτηση συνυπέγραψαν οι κάτωθι Βουλευτές : Ταμήλος Μιχάλης, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Μπατσαρά Γεωργία, Κέλλας Χρήστος, Μακρή Θεοδώρου Ελένη, Σενετάκης Μάξιμος, Τζαμτζής Ιορδάνης, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Σκρέκας Κώστας, Παπαδημητρίου Μάνη Άννα, Σκόνδρα Ασημίνα, Κεφαλογιάννης Γιάννης, Καραμανλή Άννα, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Μαρίνος Ανδρέας, Αραμπατζή Φωτεινή, Ιακωβίδου Παναγιώτα, Κοψαχείλης Τιμολέων.

Ακολουθεί η ερώτηση

Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2014

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: Τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Καταβολή Επιδόματος Θέρμανσης σε Φοιτητές»

 

Κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, ανά την επικράτεια αρκετές περιοχές της χώρας μας, όπως και η δική μου, είναι ορεινές με δύσκολους και παγερούς χειμώνες. Στη σημερινή δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε, είναι επιτακτική ανάγκη ένα από τα βασικά αγαθά, το πετρέλαιο, απαραίτητο σε κάθε νοικοκυριό κατά τους χειμερινούς μήνες, να είναι διαθέσιμο σε κάθε σπίτι. Η κυβέρνησή μας κατανοώντας τη σοβαρότητα του προβλήματος ψήφισε την καταβολή επιδόματος θέρμανσης, δίνοντας μία ανάσα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Ωστόσο από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται οι φοιτητές που σπουδάζουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι οικογένειες πολλών φοιτητών συντηρούνε, όπως είναι ευνόητο, παραπάνω από ένα σπίτια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κάτι που στις μέρες μας είναι οικονομικά δυσβάσταχτο και δεδομένου ότι ο φοιτητικός πληθυσμός συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική πραγματικότητα κάθε τόπου, θεωρούμε τουλάχιστον άδικο, γονείς οι οποίοι συντηρούν και δεύτερο σπίτι να εξαιρούνται από τη διαδικασία επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης για το σπίτι αυτό λόγω του ότι τα τέκνα τους, που είναι φοιτητές, αποτελούν προστατευόμενα μέλη και έτσι αναγκάζονται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά για ένα αυτονόητο αγαθό, όπως το πετρέλαιο.

Εν κατακλείδι, και λόγω του περιθωρίου ως προς το αδιάθετο προβλεπόμενο ποσό της επιδότησης πετρελαίου που διαφαίνεται και φέτος, θα προτείναμε να προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής επιδόματος θέρμανσης και για τη δεύτερη κατοικία που συντηρείται από οικογένεια η οποία περιλαμβάνει μέλη που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους στην ανάλογη προβλεπόμενη επιδοτούμενη ζώνη. Αυτό θα μπορεί να αποδειχτεί εύκολα μέσω προσκόμισης των ανάλογων Παραστατικών (Βεβαίωση Φοίτησης, Ενοικιαστήριο Συμβόλαιο και Απόδειξη Αγοράς Πετρελαίου ή Προσκόμιση Παραστατικού Κοινοχρήστων με το αντίστοιχο Τιμολόγιο Αγοράς).

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Τι προτίθεσθε να κάνετε προκειμένου οι φοιτητές να μην εξαιρούνται και να λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης;

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Σεπτέμβριος, 2014, 7:34 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ερώτηση ΑΝΤΩΝΙΟΥ με θέμα: «Καταβολή Επιδόματος Θέρμανσης σε Φοιτητές».”

  1. Παύλος

    Εξάλλου μετά τη συρρίκνωσή του δεν θα απαιτείται και μεγάλο κονδύλιο…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr