Ανέβηκαν τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ –Πώς θα τα δείτε

Αν έχετε αγωνία για το τι σας… ξημερώνει με τον ΕΝΦΙΑ, τώρα μπορείτε να θέσετε ένα τέρμα. Εδώ και λίγα λεπτά, αναρτήθηκαν στο Taxis τα καινούργια εκκαθαριστικά. Το ευχάριστο είναι ότι περίπου 1,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα διαπιστώσουν αισθητή μείωση στον φόρο. Το δυσάρεστο είναι ότι τα υπόλοιπα πέντε εκατομμύρια δεν θα δουν καμία απολύτως αλλαγή.

Παρά το γεγονός ότι η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι τα νέα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα, πριν από λίγο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxisη σχετική ανακοίνωση. Τα νέα εκκαθαριστικά, αφορούν στους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες:

(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.

(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία, (γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και

(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Προφανώς, οι περισσότεροι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν μεγάλες μειώσεις φόρου οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 90%. Θα υπάρξουν και αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών οι οποίοι, παρά τα όσα έχουν ακούσει μέχρι στιγμής, δεν θα διαπιστώσουν καμία διαφορά στο ύψος του φόρου. Αυτοί θα συνειδητοποιήσουν ότι ο φόρος που προέκυψε την 1η Αυγούστου, ήταν και ο μικρότερος δυνατός για το ακίνητό τους.

Η νέα εφαρμογή

Μπαίνοντας στο σύστημα taxisκαι στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν ότι έχει προστεθεί μια καινούργια επιλογή. Η επιλογή αυτή επιτρέπει στους φορολογούμενους να εκτυπώσουν το λεγόμενο έντυπο «Ε». Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο καθώς εκτός από τις δόσεις, έχει συμπεριλάβει και όλες τις πληροφορίες για το ποιοι έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα, πότε και ποιες είναι οι εκκρεμότητές τους. Καλύτερη χρήση αυτού του εντύπου, θα κάνουν οι σύζυγοι που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisκαι χρησιμοποιούν τους κωδικούς του συζύγου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Σεπτέμβριος, 2014, 7:19 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr