Μπλόκο στα κλεμμένα κινητά από την Παρασκευή

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να απενεργοποιούν τις συσκευές μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ – Πώς μπορείτε να εντοπίσετε τον κωδικό προκειμένου να ενημερώσετε τις αρχές σε περίπτωση κλοπής-

Άχρηστα θα είναι από την Παρασκευή τα κινητά που δηλώνονται ως κλεμμένα καθώς τίθεται σε εφαρμογή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που υποχρεώνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να απενεργοποιούν κάθε κλεμμένη συσκευή.

Βάσει της απόφασης όποιος συνδρομητής δηλώσει ότι η συσκευή του έχει κλαπεί, τότε η εταιρεία θα την καθιστά ουσιαστικά άχρηστη απενεργοποιώντας την μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων).

Με τον τρόπο αυτό τα κλεμμένα κινητά δεν θα μπορούν να μεταπωληθούν στην εγχώρια «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιούνται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του.

Ο κωδικός, ο οποίος αποτελεί την «ταυτότητα» της συσκευής καθώς  περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο, μπορεί να εντοπιστεί:

είτε στη συσκευασία της συσκευής

είτε πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή

είτε με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής

Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην Αστυνομία και στη συνέχεια, να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.

Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.

Σημειώνεται ότι ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη υποχρέωση, η ΕΕΤΤ στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή έναντι του φαινομένου της κλοπής συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Σεπτέμβριος, 2014, 9:22 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr