Από σήμερα νέα ταυτότητα μέσα σε ελάχιστα λεπτά

Με το νέο σύστημα και άμεσα θα γίνεται η έκδοση ταυτότητας στους Έλληνες πολίτες που θα επισκέπτονται τα αστυνομικά τμήματα.

Μέσα σε λίγη ώρα θα λαμβάνουν τη νέα τους ταυτότητα οι πολίτες που θα πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα, με το νέο σύστημα έκδοσης που θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλη τη χώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής σε 24 αστυνομικά τμήματα, που έγινε με μεγάλη επιτυχία, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να λαμβάνει άμεσα την ταυτότητά του πηγαίνοντας στο αστυνομικό τμήμα με δύο φωτογραφίες και έναν μάρτυρα.

Η «εξυπηρέτηση» αυτή επιτυγχάνεται μετά τη διασύνδεση των Α.Τ. Με τα δημοτολόγια, που είναι και η πρώτη «government to government» υπηρεσία.

Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καλείται να αναζητήσει πλέον αυτεπάγγελτα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια).

Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.

Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις.

Στη συνέχεια ο υπάλληλος θα εκτυπώνει την αίτηση, θα επικολλά τη φωτογραφία και θα καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν, ενώ στη συνέχεια θα πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
efsyn.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Οκτώβριος, 2014, 1:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr