Πριν από λίγο άλλαξε ο τρόπος καταβολής ΦΠΑ – Διαβάστε προϋποθέσεις

Με την αλλαγή όσοι επιχειρηματίες έχουν τζίρο εως 500.000 ευρώ δηλώνουν στο υπουργείο Οικονομικών, μέσω μίας εφαρμογής στο Taxisnet, ότι θέλουν να μπουν στη νέα ρύθμιση και πλέον θα καταβάλλουν τον ΦΠΑ όταν πληρώνονται από τους πελάτες και όχι όταν κόβουν τιμολόγιο.

Για να μπει ένας επιχειρηματίας στο νέο σύστημα ΦΠΑ αρκεί η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μέσω ειδικής εφαρμογής στο TaxisNet, η οποία ενεργοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα από τη Γενική Γραματεία Δημοσίων Εσόδων.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική η χρήση της εφαρμογής είναι απλή, αφού ο ενδιαφερόμενος βλέπει τα στοιχεία της εταιρείας του, όπως επωνυμία, ΑΦΜ, ημερομηνία έναρξης εργασιών, ετήσιο κύκλο προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου και κύκλο εργασιών της τρέχουσας διαδοχικής περιόδου μέχρι την ημερομηνία ένταξης, και απλώς πατάει την ένδειξη «υποβολή» σε περίπτωση που θέλει να ενταχθεί στο νέο καθεστώς,.

Το νέο σύστημα είναι προαιρετικό και η μόνη ουσιαστική προϋπόθεση είναι το ύψος του τζίρου να μην ξεπερνάει τα 500.000 ευρώ.Ναυτεμπορική

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Οκτώβριος, 2014, 9:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr