ΠΕΡΙ ΤΕΛΩΝ ΛΑΡΚΟ…….

Τέσσερα χρόνια μετά την χρεωκοπία και δεν έχει αλλάξει τίποτα στον τρόπο σκέψης πολιτικών και τοπικών παραγόντων. Έχουν την εντύπωση ακόμα ότι τα λεφτά τα φέρνει ο πελαργός και ότι με έναν νόμο θα τα αλλάξουν όλα. Ο νόμος που καθορίζει το ύψος των τελών από τα ορυχεία και τα μεταλλεία ανά την Ελλάδα και οι προϋποθέσεις για την καταβολή, προσπαθεί να στηρίξει τους δήμους δίνοντας το δικαίωμα να διεκδικούν πόρους από Εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους χώρους. Πόσο θα επηρεάσει τα οικονομικά στοιχεία των Εταιριών η καταβολή τέτοιων τελών, αυτό θα φανεί στο μέλλον. Αλλά είναι κρίμα τοπικοί παράγοντες να εμφανίζονται ως σωτήρες, λες και ανακάλυψαν τον τροχό, απροετοίμαστοι και να παρασέρνονται σε ασυναρτησίες και ανακρίβειες. Μακάρι ο δήμος να δικαιούται τέλη από το Μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή και να τα κερδίσει, αλλά οι ανακρίβειες που ακούστηκαν στη χθεσινή εκπομπή μόνο προβλήματα δημιουργούν και στη λειτουργία της Εταιρίας αλλά και στους εργαζομένους της. Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος γίνεται βάσει μελετών και σταδιακά σε κάθε χώρο και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες εκεί. Οι άνθρωποι που τρώνε ψωμί από την ΛΑΡΚΟ στη Καστοριά είναι αρκετοί και μακάρι να ήταν ακόμη περισσότεροι, αλλά καλό είναι όταν μιλάμε να βουτάμε και την γλώσσα μας λίγο στο μυαλό. Αξίζει, άραγε όλος αυτός ο ντόρος και οι αψιμαχίες ανάμεσα σε συμπολίτες και ανθρώπους γνωστούς για κάτι που ούτε γνωρίζουμε, αλλά και το ύψος των τελών θα είναι τόσο μικρό για τον Δήμο, που θα διαπιστώσουμε όλοι ότι περισσότερο κακό κάνουμε παρά καλό.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Αναγνώστης του alphafm.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Οκτώβριος, 2014, 8:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr