Ερώτηση ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ για τα αδιάθετα φασόλια

Δ.Τ – Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων –

Θέμα: Οι αδιάθετες ποσότητες φασολιών Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Καστοριάς και οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» τους.

Η αγροτική παραγωγή και διάθεση φασολιών Π.Γ.Ε. Καστοριάς αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομική στήριξη και επιβίωση του πληθυσμού της Καστοριάς. Ωστόσο κάθε χρόνο προκύπτουν αδιάθετες ποσότητες ΠΓΕ φασολιού για τους ντόπιους παραγωγούς παρά το γεγονός ότι η εγχώρια ζήτηση σε φασόλια υπερβαίνει κατά πολύ την εγχώρια προσφορά. Η διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης καλύπτεται από την εισαγωγή φασολιού ένα μέρος του οποίου διατίθεται στην αγορά παρανόμως ως «ελληνοποιημένο». Γεγονός που αποτελεί τον βασικό παράγοντα για τον οποίο παραμένει αδιάθετο το εγχώριο Π.Γ.Ε. προϊον με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μη λαμβάνουν την υπεραξία του.

Επειδή η στήριξη, η προώθηση και η προστασία της εγχώριας παραγωγής αποτελεί βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Επειδή δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούνται για τις «ελληνοποιήσεις» των φασολιών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σε ποιους ελέγχους και σε τι κυρώσεις έχει προβεί προκειμένου να αποτρέψει τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» φασολιών;

  • Με ποιους τρόπους προτίθεται να ενεργήσει προκειμένου να αποτραπούν οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» φασολιών και να στηριχθούν οι εγχώριοι παραγωγοί μέσω της προώθησης και της διάθεσης των ΠΓΕ προϊόντων τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Διαμαντόπουλος Βαγγέλης

H Επίκαιρη ερώτηση καταθέσε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος την 06/10/2014 με θέμα “Οι αδιάθετες ποσότητες φασολιών Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) Καστοριάς και οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» τους” η οποία πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας 13/10/2014 στις 6μ.μ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να λάβει απαντήσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να στηρίξει το εισόδημα των ντόπιων παραγωγών και να υποχρεώσει την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς ώστε να αποτραπεί η συνέχιση των παρανομιών.

Η δέσμευση για τον αριθμό και το είδος των ελέγχων, την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες καθώς και για την υποστήριξη των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου είναι η μόνη λύση και αυτή θα επιδιώξει ο βουλευτής.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Οκτώβριος, 2014, 8:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr