ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για τη Δυτική Μακεδονία.Παρουσίαση ψηφοδελτίου

Με κεντρικό σύνθημα: Να ζήσουμε στον τόπο που γεννηθήκαμε ή που επιλέξαμε, ακολουθώντας ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και συμμετοχής, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης με τον Συνδυασμό «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, για τη Δυτική Μακεδονία» Αντώνης Κύρινας παρουσίασε τους Υποψήφιους στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Σε μια ζεστή συναγωνιστική ατμόσφαιρα έδωσε ένα περίγραμμα των πολιτικών δεδομένων της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της προγραμματικής πρότασης του Συνδυασμού.

« Ο Καλλικράτης δεν είναι η μεγάλη αυτοδιοίκητη τομή που περίμεναν και αγωνίζονταν επί δεκαετίες το αυτοδιοίκητο κίνημα και οι ενεργοί πολίτες. Το συγκεντρωτικό κράτος εξακολουθεί να εποπτεύει ασφυκτικά την αυτοδιοίκηση. Η κυβερνητική πολιτική του μνημονίου και της λιτότητας διαπερνά την λογική σύστασης της νέας αυτοδιοικητικής δομής. Με την τρομακτική περιστολή δαπανών και την προσπάθεια εμβάθυνσης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης στην αυτοδιοίκηση.

Οι εκπρόσωποι των άλλων συνδυασμών που κατ αντιστοιχία εμπνέονται από τα κόμματα – φορείς των νεοφιλελευθέρων απόψεων, Νέα Δημοκρατία και Πασοκ , προφανώς δεν είναι σε θέση να δρομολογήσουν αλλαγές προς το καλύτερο στις υποθέσεις της Περιφέρειας και στα προβλήματα των πολιτών της. Μάλιστα και ορισμένοι το έχουν αποδείξει έμπρακτα καθότι ήδη επιτελούν αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες χωρίς να δώσουν πνοή θετικών μεταβολών στα κοινωνικά δεδομένα του τόπου τους.

«…να μελετήσουμε και να σχεδιάσουμε με έμπνευση και όραμα εναλλακτικό το μέλλον του τόπου μας με βασικά χαρακτηριστικά: Ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο, στήριξη στα τοπικά πλεονεκτήματα, και σε αρμονική σχέση με την φύση. Κοινωνική αλληλεγγύη. Πολιτισμό και κουλτούρα ανοικτών θυρών. Διαφάνεια και αξιοκρατία. Εφαρμογή της νομοθεσίας για το περιβάλλον, την εργασία, την οικονομία…» . έδωσε ακολούθως ορισμένους προγραμματικούς στόχους που αφορούν : την ενέργεια και το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, την αγροτική ανάπτυξη, τον πολιτισμό.

Παρουσίασε τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους Υποψήφιους Συμβούλους του Συνδυασμού .

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης: Λιούζας Στέφανος (τεχνικός Τηλεπικοινωνιών)

Υποψηφιοι Σύμβουλοι: Ανδρεάδης Κώστας (τεχνικός Τηλεπικοινωνιών), Αργυρός Δημήτριος (Επαγγελματίας – πρώην ποδοσφαιριστής), Μιχαήλ Δόμνα (Καθηγήτρια Πανεπιστήμιου), Μιχαηλίδου Ευδοξία (ψυχολόγος), Μιχαηλίδου Κική (Γουνεργάτρια), Παπαμαντζάρη Βασιλική (Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος), Περτέκογλου Θόδωρος (Γουνεργάτης), Σεραφείμ Κώστας (Δικηγόρος), Τζουμάκης Βασίλης (οικονομολόγος).

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγές απόψεων. Υπήρχε συνάντηση σε επίπεδο υποψηφιοτήτων αλλά και ιδεών, μεγάλου εύρους πολιτικών, οικολογικών, κοινωνικών απόψεων και ειδικό ενδιαφέρον να αποτυπωθεί αυτό στο πρόγραμμα και την δράση του συνδυασμού και φυσικά στις επιλογές των πολιτών στις επικείμενες εκλογές. δελτιο τυπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Οκτώβριος, 2010, 12:49 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr