Έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ζητά η ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Κύριε Πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της 8 Οκτωβρίου, πρότεινα να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα του Πανεπιστημίου, εξ αιτίας ανησυχητικών πληροφοριών που διέρρευσαν σε τοπικό blog.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Περιφερειάρχης υπήρξε καθησυχαστικός και μίλησε για εντελώς ανεπίσημες πληροφορίες, χωρίς υπόσταση, ενώ ζήτησε να μη συνεχισθεί η συζήτηση, γιατί είναι επιζήμια για το έργο.

Παραδόξως, η συζήτηση συνεχίζεται στα ΜΜΕ εδώ και ημέρες και οι πληροφορίες, επίσημες και ανεπίσημες, πληθαίνουν, γεγονός που γεννά σοβαρά ερωτήματα, που πρέπει άμεσα να απαντηθούν.

Επιπρόσθετα, ενημερωθήκαμε όλοι από σχετική δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η ΕΕ, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ύφεσης στα ΚΜ της Κοινότητας, αποφάσισε να επιτρέψει την εμπροσθοβαρή εκκίνηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), με διάθεση εντός του 2014, ~4,0δις €.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι σε εφαρμογή αυτής της απόφασης το Υπουργείο Ανάπτυξης απέστειλε σε όλες τις Περιφέρειες στις 27 Αυγούστου, παραμονές της ανάληψης των καθηκόντων των νέων Περιφερειακών Αρχών, έγγραφο, με το οποίο ζητούσε από τις Περιφέρειες όλης της Χώρας, να αποστείλουν προτάσεις έργων για το ΣΕΣ, με τα εξής πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

1ο να είναι σημαντικά

2ο να είναι ώριμα και να είναι δυνατόν να δημοπρατηθούν έως το τέλος του 2014

3ο να είναι ΝΕΑ έργα (όχι έργα που είχαν απενταχθεί από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της εξυγίανσης)

Τα παραπάνω τρία σημεία είναι σαφές ότι προδιαγράφουν το ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

Επειδή είναι προφανές ότι το ως άνω έγγραφο ήταν το πρώτο που βρήκε στο γραφείο του ο κος Περιφερειάρχης, πρέπει να απαντηθεί καθαρά ένα και μοναδικό ερώτημα:

Έστειλε ο κος Περιφερειάρχης στο Υπ. Ανάπτυξης απάντηση με πρόταση για το Πανεπιστήμιο;

Η απάντηση και η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν μπορεί να γίνεται στα blogs και τα ΜΜΕ, με απούσα την Περιφέρεια.

Το Πανεπιστήμιο είναι βασικός πυλώνας της ανάπτυξης της Περιφέρειας και το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να έχει σαφή και ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Οκτώβριος, 2014, 11:20 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr