Απάντηση Διαμαντόπουλου σε Γούσια και Εργατικό Κέντρο για την συνέντευξη του στον Alpha 94,7

Δ.Τ-  ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ –

Με αφορμή τις  δηλώσεις  του γραμματέα του εργατικού κέντρου κ. Γούσια Θεόδωρου στο ραδιοφωνικό σταθμό του alpha fm όπου δήλωσε πως ο βουλευτής του Νομού Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, αδιαφορεί για ζητήματα που αφορούν τον κόσμο της εργασίας του νομού Καστοριάς, υπενθυμίζουμε στη διοίκηση του εργατικού κέντρου ότι  ο  Βουλευτής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σταθεί πλάι σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, έχει προωθήσει και έχει αναδείξει τα αιτήματα τους στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να λυθούν.

Για την αριστερά που προσπαθεί να θεμελιώσει την αυτοδιαχειριζόμενη-σοσιαλιστική κοινωνία, τα εργατικά κέντρα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καλούνται να διεκδικούν τόσο την αναβάθμιση του ρόλου της εργασίας και των δικαιωμάτων όσο και να προωθούν προτάσεις για τη χειραφέτησή της, μέσα από αυτοδιαχειριζόμενα-συνεργατικά εγχειρήματα. Να οργανώσουν την λαϊκή πάλη απέναντι στις νεοφιλελεύθερες-μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης.

Το εργατικό κέντρο Καστοριάς δυστυχώς έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο συνεπή με αυτόν της ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι αποσπασματικές διεκδικήσεις του, που αποσκοπούν σε κάποια προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας ελάχιστα μπορεί να προσφέρει στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει στο νομό μας.

Αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία της συγκυρίας αλλά ακόμη και αυτά τα ελάχιστα δεν μπορούν να αποτελέσουν ούτε καν ασπιρίνη όταν δεν εντάσσονται  σε μια συνολική πολιτική  που αντιτάσσεται στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές και την ανατροπή τους.

Όλα τα παραπάνω είχαν τονιστεί από πλευράς του βουλευτή στην σύσκεψη φορέων που είχε προκαλέσει το Ε.Κ.Κ.

Από αυτή την άποψη και με δεδομένο πως μια συνάντηση με τον υφυπουργό θα ήταν ευκαιρία για την κατάθεση μιας συνολικότερης πρότασης και την αποτύπωση της στρατηγικής του Ε.Κ.Κ, ζητήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες για συνάντηση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. 

Υπενθυμίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στα παραπάνω έχει μεγάλο ενδιαφέρων μια δημόσια τοποθέτηση της διοίκησης του Ε.Κ.Κ.

Στέκεται σύμμαχος στην πρόταση μας ή επιμένει στην λογική του προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε πως η νομοθέτηση του βασικού μισθού αποτελεί βολονταρισμό…

Σε κάθε  περίπτωση ο Βουλευτής και τα  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα  συνεχίσουν να συμπαρίστανται και να αγωνίζονται στο πλευρό των εργαζομένων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Οκτώβριος, 2014, 2:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr