Σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Η δέσμευση για συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων προϋποθέτει τη διαβούλευση ως στοιχείο συνεχούς βελτίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και σε συνέχεια των απόψεων που διατύπωσε ο Κοινοτικός Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Παρασκευή 24-10-2014.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας (Εκτελεστικός Γραμματέας, Διαχειριστική Αρχή), της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (Πρόεδρος, Μέλη Δ.Ε., Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων, εκπρόσωποι εργαζομένων, φοιτητών και καθηγητών), του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτ. Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου /Παράρτημα Δυτ. Μακεδονίας και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η διαμόρφωση κοινής πολιτικής στα θέματα που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αφού αξιολογήθηκαν οι έγγραφες απόψεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διατυπώθηκαν από τους παρευρισκόμενους, ανάλογα με τη θέση και το ρόλο τους, πειστικές αιτιολογήσεις που θα πρέπει να διαμορφωθούν σε ενιαία άποψη.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας του Πανεπιστήμιου. Τέθηκε ως χρονοδιάγραμμα η έγγραφη αποστολή των απόψεων των παρευρισκομένων στη σύσκεψη μέχρι το πρωί της Τετάρτης 29-10-2014, προκειμένου η Ομάδα Σχεδιασμού Προγράμματος (ΟΣΠ) του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, που θα συνεδριάσει την ίδια μέρα, να διαμορφώσει την τελική άποψη της Περιφέρειας, η οποία και θα αποσταλεί μέχρι την Παρασκευή 31-10-2014 στην αρμόδια Υπηρεσία της Ευρ. Επιτροπής για περαιτέρω διαβούλευση.

Τέλος, συμφωνήθηκε η σύνθεση-εκπροσώπηση στη συνάντηση να αποτελέσει μία οιονεί Ομάδα Εργασίας για τα θέματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα συνεδριάζει περιοδικά ενισχύοντας το συντονισμό και την έννοια της συμπληρωματικής δράσης.

DSC01871 DSC01870 DSC01869

kozan.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Οκτώβριος, 2014, 8:18 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr