Αγγελής και Χατζησυμεωνίδης στην Αθήνα

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2014 στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρευρέθηκαν οι νυν και τέως Δήμαρχος Καστοριάς κ.κ. Αγγελής και Χατζησυμεωνίδης, όπου ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες που έγιναν από την Ένωση για θέματα που απασχολούν τις Επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν συγκεκριμένα την ΔΕΥΑ Καστοριάς.
Ο Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, με τον στενό συνεργάτη του μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Πετκανά, ενημέρωσαν σχετικά για τη νομοθετική ρύθμιση των δανείων του δημοσίου (πρώην ΕΤΕ) που προώθησαν και απασχολούν έντονα τις πρώτες εννέα ιδρυθείσες ΔΕΥΑ στη χώρα, μεταξύ άλλων και την ΔΕΥΑ Καστοριάς.
Η ευεργετική ρύθμιση προβλέπει μακροπρόθεσμη αποπληρωμή δόσεων των Επιχειρήσεων σύμφωνα πάντοτε με την δυνατότητα και την τιμολογιακή πολιτική που η καθεμιά ΔΕΥΑ έχει επιλέξει και αυτό προτείνεται μετά από οικονομοτεχνική μελέτη που θα κατατεθεί στα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, κάτι που η ΔΕΥΑ Καστοριάς ήδη έχει διεκπεραιώσει. Εδώ σημειώνεται πως η οφειλή της ΔΕΥΑΚ ανέρχεται προ των ληξιπρόθεσμων σε 1,4 εκ. ευρώ σε σύνολο 100 εκ. ευρώ υπολοίπων ΔΕΥΑ με πρωταθλήτρια χρέους τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου Κρήτης σε ποσό που ξεπερνά το 50% όλων και αγγίζει τα 55 εκ. ευρώ. Μετά την ψήφιση νόμου από την Βουλή των Ελλήνων οι εν λόγω ΔΕΥΑ θα έχουν πλέον την δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.
Επίσης ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΔΕΥΑ προς την ΔΕΗ όπου έλαβαν γνώση για το ποσό των 60 εκ. ευρώ που οφείλουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης. Η ΔΕΥΑ Καστοριάς βρέθηκε στην δύσκολη αυτή θέση με την ανάληψη των καθηκόντων της, μετά την γεωγραφική επέκταση ορίων, όπου η υποχρέωση καταβολής λογαριασμών των αντλιοστασίων Δημοτικών Ενοτήτων (πρώην Δήμων) να ανέρχεται περίπου σε 1 εκ. ευρώ, χρήματα που λογιστικά συσσωρεύτηκαν τέλος 2014 και θα πρέπει να εξοφληθούν τμηματικά.
Επισημαίνεται εδώ πως η ΔΕΥΑ Κατερίνης οφείλει 6,5 εκ. ευρώ στην ΔΕΗ και αρκετές άλλες ΔΕΥΑ στην υπόλοιπη χώρα. Για το σκοπό αυτό οι κ.κ. Μαρινάκης, Παφίλης και Πετκανάς ήρθαν σε επαφή με το Δ.Σ. της ΔΕΗ και πρότειναν ειδική ρύθμιση εκατό δόσεων και όχι δέκα που αρχικά πρότεινε η ΔΕΗ και σε διαφορετική περίπτωση να υπάρξει δανειοδότηση από το ΤΠΔ σε δόσεις έως 25 ετών ισόποσου εξοφλητικού ποσού.
Οι κ.κ. Αγγελής και Χατζησυμεωνίδης έμειναν ικανοποιημένοι από την ενημέρωση, τις προσπάθειες και τις τελευταίες εξελίξεις, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΔΕΥΑ για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

(φωτό από αριστερά: Ε.Χατζησυμεωνίδης, Κ.Τζανακούλης, Γ.Πετκανάς, Ε.Μυτιληνός, Ο.Κοτσελίδου, Γ.Μαρινάκης, Α.Αγγελής, Α.Αγγελάκης)

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Οκτώβριος, 2014, 8:41 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr