Γεωργία Ζεμπιλιάδου »Να ασχοληθεί επιτέλους ο Θ.Καρυπίδης με τα θέματα της Περιφέρειας »

Δ.Τ – Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ –

Ο συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» καταδικάζει την πρόσφατη απόφαση της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου, που αφορά στην πρόσφατη απόφασή της, για την έγκριση διάθεσης στερεών επικίνδυνων αποβλήτων, σε λιγνιτωρυχείο της ∆ΕΗ Α.Ε. στο Ορυχείο Καρδιάς, όπως αποκάλυψε τοπικό blog (kozan.gr)

Η απόφαση κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 14 Οκτωβρίου, με την ένδειξη «Περιφερειακό Συμβούλιο», όπως από το έγγραφο γίνεται σαφές (ΑΔΑ ΒΧΗ Β0 37Ε), αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά, ούτε ο Περιφερειάρχης αντέδρασε, ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώθηκε.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καλούμε τον Περιφερειάρχη, να ασχοληθεί επιτέλους με τα θέματα της Περιφέρειας και να προβεί άμεσα στα παρακάτω:

1ο να καταγγείλει την μεθόδευση του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ και να ζητήσει από το ΥΠΕΚΑ την ανάκληση της έγκρισης της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ), που έγινε με μια αμφιλεγόμενη και παράτυπη διαδικασία

2ο Να ζητήσει την τήρηση της σύννομης διαδικασίας, που σημαίνει τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων που εκδόθηκαν το 2004 και επακόλουθα προϋποθέτει την γνωμοδότηση τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όσο και των Φορέων της περιοχής και να φέρει άμεσα το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

3ο Να καταδικάσει κάθε προσπάθεια που θα υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την περιβαλλοντική κατάσταση της Περιφέρειας, από όπου και αν προέρχεται, πολύ περισσότερο όταν αυτή γίνεται με αμφιλεγόμενες διαδικασίες και παρακάμπτοντας τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας.

Ο κος Περιφερειάρχης ταυτόχρονα καλείται να εξηγήσει στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας, αν ήξερε και δεν μίλαγε ή αν για μια ακόμη φορά απλά «ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ»

 

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Νοέμβριος, 2014, 12:05 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr