ΤΡΑΓΙΚΟ – Άφαντη η εγκύκλιος για την νέα ρύθμιση λόγω αδιεξόδου με την Τρόικα

Θα ασχοληθεί επιτέλους έστω και κάποιος βουλευτής με το κρίσιμο θέμα, μπορεί επιτέλους κάποιος να πιέσει ώστε να ξεκινήσουν οι ρυθμίσεις.

Έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες και στους βουλευτές.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ απαντήστε τοπικά στους ταλαιπωρημένους πολίτες τι γίνεται……

 • Άφαντη παραμένει η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ για την ένταξη οφειλών προς την εφορία στην νέα ρύθμιση ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει το Taxisnet για τις αιτήσεις των οφειλετών του δημοσίου με αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» οι πληρωμές των φορολογούμενων οφειλετών προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εγκύκλιος για την νέα ρύθμιση μετά και τις αλλαγές που έγιναν είναι έτοιμη υπογεγραμμένη αλλά το αδιέξοδο με την Τρόικα την κρατά στα συρτάρια της Γενικής Γραμματέως Δημόσιων Εσόδων κ.Σαββαίδου. Εφόσον δημοσιευτεί η εγκύκλιος που δημοσίευμα του Έθνους θέλει να ξεκινά η διαδικασία από την Δευτέρα, οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες του δημοσίου θα μπορούν από τον υπολογιστή τους να δουν τις οφειλές τους όπως μπορούν να το κάνουν και τώρα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του λογαριασμού τους, αλλά και να δουν ποια ρύθμιση και σε πόσες δόσεις τους συμφέρει να διακανονίσουν το ποσό που οφείλουν. Ειδικότερα μετά και την ψήφιση των αλλαγών στην ρύθμιση οφειλών προς την εφορία όπου εξαιρέθηκαν όλες οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, για να εντάξει τις οφειλές του, κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να υποβάλει αίτηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015.

H αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα ανοίξει στο Taxisnet.

Ποιες οφειλές εντάσσονται στην νέα ρύθμιση:

Βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής,

Βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι να έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις των προηγουμένων ετών.

Αν ο φορολογούμενος δηλώσει ψευδώς ότι έχει υποβάλει τις φορολογικές του δηλώσεις και από τις διασταυρώσεις προκύψει ότι χρωστά δηλώσεις, θα πρέπει πρώτα να τις υποβάλει και μετά να υπαχθεί στη ρύθμιση.

Η ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών με κούρεμα από 20% έως και 100% των προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει κάθε οφειλέτης. Συγκεκριμένα, ο νόμος ορίζει ότι για εφάπαξ εξόφληση διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων, για 12 μηνιαίες δόσεις διαγράφεται το 90% των προσαυξήσεων, για 24 δόσεις ποσοστό 80%, για 36 δόσεις 70%, για 48 δόσεις 60%, για 60 δόσεις 50%, για 72 δόσεις 30%, ενώ για τις 100 δόσεις η διαγραφή των προσαυξήσεων περιορίζεται σε 20%. H κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ. Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η καταβολή των δόσεων θα διενεργείται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της φορολογικής διοικήσεως.

Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπολογίζονται οι απαλλαγές, αλλά και τόκος που ανέρχεται σε 4,56% ετησίως και επιβαρύνει τις υπαχθείσες στη ρύθμιση οφειλές. Από την υπαγωγή στη ρύθμιση και όσο αυτή διαρκεί οι οφειλές δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής. Πληροφορίες και από dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Νοέμβριος, 2014, 10:33 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr