Με καθυστέρηση 4 ημερών ανακοίνωση για το τεράστιο θέμα των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την γούνα και από τον Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τον τελευταίο καιρό, τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που δέχεται από συγκεκριμένες πολιτικές εκφράσεις, ο κλάδος της Γούνας, με ανυπόστατα και προκλητικά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης, αποτελεί πρόσφατο δημοσίευμα, με το οποίο προτείνεται η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Καστοριάς, και πιο συγκεκριμένα η «απεξάρτηση» της από την παραγωγή και το εμπόριο της Γούνας!

Ασφαλώς και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του επί παντός του επιστητού. Όπως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να επιλέγει το δικό της μοντέλο ανάπτυξης, μέσα από τις ατομικές και συλλογικές αποφάσεις της.

Για όσους το αγνοούν, η Καστοριά και η Γούνα είναι δύο έννοιες ταυτόσημες, με ισχυρούς δεσμούς, που έχουν σφυρηλατηθεί στο πέρασμα των αιώνων και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική και εθνική οικονομία. Να σημειωθεί ότι στην κρίσιμη περίοδο της συγκρότησης της χώρας και στα δύσκολα μεταναστευτικά χρόνια, όταν άλλες περιοχές ερήμωναν από ανεργία, η Καστοριά συγκρατούσε ένα εργατικό δυναμικό που ξεπερνούσε τις 15.000 ανθρώπων μέσω του κλάδου της γούνας.

Ακόμα και στη σημερινή περίοδο της έντονης οικονομικής δυσπραγίας, τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο, ο κλάδος της γουνοποιίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας. Ως εκ τούτου, είμαστε αρωγοί και στηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο τις προσπάθειες για την τόνωση και ανάπτυξη του κλάδου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Δεκέμβριος, 2014, 2:14 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr