Επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εξετάζει η κυβέρνηση

Ανοικτή η παράταση του μνημονίου από μερικές εβδομάδες μέχρι έξι μήνες.

Κρίσιμη για την έκβαση της αξιολόγησης της Τρόικας όσο και για την πορεία της διαπραγμάτευσης για την επόμενη ημέρα είναι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogorup.

Κατά την ομιλία του στην βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός περιέγραψε το στάδιο που βρίσκεται η συζήτηση με τους δανειστές: «Η διαφωνία μας με τους υπολογισμούς της Τρόικας έχει μικρύνει πολύ αλλά δεν έχει μηδενιστεί ακόμα. Η συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι στο τραπέζι. Και μπορεί πράγματι να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση για λόγους τεχνικούς, κυρίως γιατί ορισμένα κοινοβούλια χρειάζονται κάποιο πρόσθετο χρόνο να ψηφίσουν τη νέα συμφωνία για την επόμενη μέρα. Και αυτό θα το συζητήσουμε στο Eurogroup ακριβώς για να προστατεύσουμε την οικονομία μας».

Συνεργάτης του εξηγούσε αμέσως μετά ότι η διαφωνία για το δημοσιονομικό κενό έχει μειωθεί από τα 2,6 δις στο 1,2 δις. Ο ίδιος έλεγε ότι είναι πολύ πιθανό οι εταίροι να επηρεάζονται από τις εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο πρόωρων πολιτικών εκλογών  και ότι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι κάτι που το σκέπτεται και θα εξαρτηθεί από το σημερινό Eurogroup. Έλεγε ακόμη ότι ενδεχομένως να επιστρέψει η Τρόικα κατά την διάρκεια της εβδομάδας καθώς επίσης ότι μπορεί να γίνει και νέο Eurogroup μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Όσον αφορά το σημερινό Eurogroup η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να της δοθεί παράταση ενός μηνός για να κλείσει η εκκρεμότητα με την Ελλάδα αλλά ότι δεν θα δεχθεί την παράταση των έξι μηνών που κυκλοφορεί σαν πληροφορία στις Βρυξέλλες. «Εκεί θα υπάρχει διαφωνία και θα δοθεί μάχη», έλεγε στέλεχος του κυβερνητικού επιτελείου.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του και στην δήλωσή του αμέσως μετά έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χθες είναι ο πρώτος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός εδώ και πολλές δεκαετίες. Στην ομιλία του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν θέλει να φύγει η τρόικα από την χώρα και ότι κατά την διάρκεια των διπραγματεύσεων τα προηγούμενα χρόνια ταυτιζόταν με τις δικές της εκτιμήσεις. Ωστόσο πρόσθεσε κάθε φορά η κυβέρνηση επιβεβαιωνόταν ενώ οι εκτιμήσεις της Τρόικας έπεφταν έξω, τόσο για τα ελλείμματα όσο και για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Με τον ίδιο τρόπο και εφέτος είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση θα επιβεβαιωθεί για την πρόβλεψη να υπάρξει 3% πρωτογενές πλεόνασμα και 3% αύξηση του ΑΕΠ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε με έμφαση ότι κλειδί για τις εξελίξεις είναι η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με την στάση δημιουργεί φόβους για πολιτική αποσταθεροποίηση και προκαλεί ανασφάλεια στις αγορές με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμό και να ωθείται η χώρα να παραμείνει σε αναγκαστικό δανεισμό και σε μνημόνια. Σε αυτό το πλαίσιο είπε είναι αναγκαίο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να απομακρυνθούν οι εκλογές.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα και για την δική του τοποθέτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κατηγορώντας τον για αλαζονική συμπεριφορά και ότι εκβιάζει την συνείδηση των βουλευτών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είναι επαναστατική δύναμη είναι το «ατύχημα που δεν θα συμβεί στην χώρα»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Δεκέμβριος, 2014, 9:10 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr