Ο Δήμος Πρεσπών ζητά να μην διακοπεί η αναλογική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στις 19 Δεκεμβρίου

Παρέμβαση του δήμου ΠΡΕΣΠΩΝ για το switch-off και την DIGEA –

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Ο Δήμος Πρεσπών ζητά να μην διακοπεί η αναλογική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στις 19 Δεκεμβρίου.
Με επιστολή του προς την Κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, τον υφυπουργό υποδομών μεταφορών και δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο και την ΕΕΤΤ ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, ζητά να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του switch-off του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος στη Δ. Μακεδονία στις 19 Δεκεμβρίου.
Στην επιστολή του ο κ. Πασχαλίδης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τους χάρτες κάλυψης που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία DIGEA AE, από τις 19.12.2014 οι 11 από τους 18 οικισμούς του Δήμου Πρεσπών θα βλέπουν στους δέκτες τους τρία μόνο κανάλια, ένα από την Αλβανία και δύο από την πΓΔΜ πράγμα αδιανόητο για την Ελλάδα του 2014, έστω και σε περίοδο κρίσης.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πρεσπών τονίζει ότι αν ο Δήμος αποφάσιζε να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης των αναμεταδοτών από την DIGEA τότε θα έπρεπε να ξοδέψει το σύνολο της χρηματοδότησης για επενδυτικές δαπάνες του προϋπολογισμού 2015. Παράλληλα διαπιστώνει ότι όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας αντιμετωπίζονται με την ίδια μεροληψία πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 101 παρ. 4 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας που ορίζει πως “Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους”..
Ο Δήμαρχος Πρεσπών καταλήγει ζητώντας από τους υπουργούς και την ΕΕΤΤ να αναβάλουν την παύση μετάδοσης του αναλογικού σήματος μέχρι να εξασφαλίσουν την κάλυψη των ορεινών και ακριτικών περιοχών στην εθνική αναλογία (95%) είτε με αλλαγή του ψηφιακού χάρτη (και συνακόλουθα του αριθμού και της κατανομής των κέντρων εκπομπής) είτε με ειδική χρηματοδότηση των Δήμων για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εγκατάστασης τοπικών αναμεταδοτών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Δεκέμβριος, 2014, 3:41 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr