Διαμαντόπουλος : Σκανδαλώδης για ακόμη μία φορά η ενδεχόμενη επιδότηση της Digea από την κυβέρνηση. Υποκριτική η στάση της κ. Αντωνίου.

Επίθεση Διαμαντόπουλου και στην Μαρία Αντωνίου –

Δ.Τ – Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση αποτελεί μια σκανδαλώδη υπόθεση. Μια υπόθεση διαπλοκής και απευθείας επιδότησης των μεγαλοκαναλαρχών από το κράτος και την κυβέρνηση. Η ιστορία ξεκινά από το αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ και το μαύρο στις οθόνες. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείστηκε η ΕΡΤ από τον διαγωνισμό για το ψηφιακό φάσμα, με αποτέλεσμα να το λάβει σαν «δωράκι» σχεδόν μονοπωλιακά η Digea. Η ιστορία συνεχίζεται έως σήμερα με την ενδεχόμενη ανάληψη του κόστους για την τηλεοπτική-ψηφιακή κάλυψη του πληθυσμού από τους ΟΤΑ (δηλαδή από τους πολίτες) για χάρη της Digea, μέσω του προγράμματος «ψηφιακής σύγκλισης».

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το πρόγραμμα «ψηφιακή σύγκλιση» αποτελούν χρήματα του ελληνικού λαού τα οποία δίνονται από την ΕΕ για την επίτευξη των στόχων αξιοποίησης και ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και όχι για την επιδότηση των υποδομών των μεγαλοκαναλαρχών.

Δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι η Digea έλαβε την 15ετή εκμετάλλευση ψηφιακού φάσματος 240 MHz με μόλις 18.3εκ. ευρώ δίχως να υπάρχει άλλος συμμετέχων στη δημοπρασία. Για να αντιληφθούμε το «σκάνδαλο» αρκεί να αναφέρουμε ότι φάσμα 72MHz δόθηκε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έναντι 309 εκ. ευρώ.

Δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι η σημερινή ερωτώσα βουλευτής κα Αντωνίου στήριξε όλο το προηγούμενο διάστημα τις αποφάσεις και τη στάση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ και την διαχείριση του ψηφιακού φάσματος.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι τις υποχρεώσεις της Digea και των μεγαλοκαναλαρχών για την ψηφιακή κάλυψη των περιοχών θα τις αναλάβουν και πάλι οι Έλληνες πολίτες και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Δεκέμβριος, 2014, 2:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Διαμαντόπουλος : Σκανδαλώδης για ακόμη μία φορά η ενδεχόμενη επιδότηση της Digea από την κυβέρνηση. Υποκριτική η στάση της κ. Αντωνίου.”

 1. ant

  διαβασε τον ανοιχτο δημοσιο απ[ολογισμο του βουλευτη.

 2. Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Σύριζα και την γουνοποιία της Καστοριάς. Ο βουλευτής της Καστοριάς που ανήκει στον χώρο του Σύριζα έχει άποψη? Έχετε ακούσει να προσφέρει την συμπαράσταση του? Δεν διαβάζω, ούτε ακούω τυπωτέ. Από τα τοπικά μέσα ενημερώσεις εάν ενδιαφέρετε για το προβλήτα που προέκυψε η όχι …..

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr