Κυνηγώντας το επίδομα…843.000 αιτήσεις ως τις 18 Δεκεμβρίου

Γιατί 60.000 οικογένειες δεν έλαβαν τα οικογενειακά επιδόματα που δίνει ο ΟΓΑ.
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα περίπου 400.000 δικαιούχοι έχουν κάνει αίτηση για το επίδομα πετρελαίου, είτε  για να λάβουν την προκαταβολή 25% είτε ολόκληρο το επίδομα που αντιστοιχεί στα επιδοτούμενα λίτρα που προμηθεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα από τους πρατηριούχους και τους εμπόρους πετρελαίου θέρμανσης.
Η διαδικασία αυτή είναι η δεύτερη που γίνεται από τα μέσα Οκτωβρίου που ξεκίνησε η διανομή πετρελαίου θέρμανσης με επιδότηση.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που έχει αναλάβει μέσω του συστήματος Ηφαιστος να καταγράφει καθημερινά τις ποσότητες που πωλούν οι έμποροι υγρών καυσίμων και ταυτόχρονα να εξετάζει τις χιλιάδες αιτήσεις που υποβάλλονται καθημερινά από τους πολίτες, ως την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί 843.000 αιτήσεις είτε για προκαταβολή επιδόματος είτε για το σύνολο του επιδόματος που αντιστοιχεί στην ποσότητα που αγόρασαν. Από αυτές τις αιτήσεις έχουν εγκριθεί περίπου 773.000 αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει δοθεί επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε περίπου 351.000 δικαιούχους. Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα παραμονή Χριστουγέννων θα μπουν στον λογαριασμό περίπου 400.000 δικαιούχων συνολικά 35-40 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσον όρο περίπου 100 ευρώ.
Η όλη διαδικασία αφορά όσους είχαν υποβάλει αίτηση ως την περασμένη Τρίτη 16 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα δοθεί προκαταβολή 25% επί του συνολικού επιδόματος ή το σύνολο του επιδόματος που αντιστοιχεί στα επιδοτούμενα λίτρα που έχουν αγοραστεί. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν συμψηφίζεται και δεν κατάσχεται. Εξάλλου από το πρωί της Πέμπτης 18 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 727.788 δικαιούχων τα οικογενειακά επιδόματα που δίνει ο ΟΓΑ.
Ωστόσο περίπου 60.000 οικογένειες δεν είδαν ούτε ένα ευρώ να μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει.
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, θα πρέπει όλοι όσοι δεν έχουν υποβάλει το έντυπο-αίτηση Α21 να το πράξουν ως τις 15 Ιανουαρίου 2015. Οσοι δεν υποβάλουν Α21 δεν θα πάρουν επίδομα, ακόμη και αν είναι δικαιούχοι.
Ειδικότερα περίπου 50.000 δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το πρώτο τρίμηνο 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21. Το έντυπο Α21 υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο www.gsis.gr.
Ως την παραπάνω προθεσμία θα πρέπει να προβούν άμεσα σε διόρθωση – τροποποίηση του Α21 όσοι έχουν μεταβολή στην οικογενειακή κατάσταση (π.χ., γέννηση παιδιού ή ενηλικίωση παιδιού ή παιδί που σπουδάζει) ή  διαπιστώσουν λάθη. Μόλις υποβληθεί το Α21, μπορεί να παρακολουθεί ο ενδιαφερόμενος την πορεία της αίτησης στο www.oga.gr.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Δεκέμβριος, 2014, 8:56 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr