Στη Βουλή η τροπολογία για 2μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 17ης Δεκεμβρίου, με την οποία παρατείνεται η δανειακή σύμβαση με την ΕΕ κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για κάθε πολιτικό… ενδεχόμενο αφού η ισχύς της ΠΝΠ είναι 40 ημέρες.

Θα κυρωθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, παράλληλα με πλειάδα άλλων τροπολογιών που κατατίθενται στα υπό ψήφιση νομοσχέδια «εκμεταλλευόμενα» την παράταση των εργασιών της Βουλής.

Μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τροποποιήθηκε -για δεύτερη φορά- η βασική δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με το EFSF. Προβλέπει και αυτή την παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου του μνημονίου και της παράλληλης εκταμίευσης του 1,8 δισ. ευρώ που απομένει.

Η ΠΝΠ παρέχει στον Υπουργό Οικονομικών την εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράψει τη δεύτερη Σύμβαση Τροποποίησης, το ίδιο προβλέπει και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μετά την υπογραφή της η νέα σύμβαση «διαβιβάζεται στη Βουλή για ενημέρωση»…

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία από το κοινοβούλια της ΕΕ και τον EFSF

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η έγκριση της παράτασης από τρία κοινοβούλια κρατών μελών, και από τον EFSF (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας).

Τα κοινοβούλια της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας κλήθηκαν να εγκρίνουν την παράταση κατά δύο μήνες της σύμβασης με δικαίωμα εκταμίευσης του 1,8 δισ. ευρώ που απομένει, αλλά και την πρώτη έγκριση (υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης του μνημονίου και της τήρησης συγκεκριμένων προϋποθέσεων) της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής- ECCL των 10,9 δισ. ευρώ.

Αλλά και ο EFSF (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) επικύρωσε την απόφαση παράτασης έως τις 28 Φεβρουαρίου, το δικαίωμα λήψης των 1,8 δισ. ευρώ αν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, και όρισε τις τεχνικές αλλαγές στο περιεχόμενο της σύμβασης που θα πρέπει να υπογράψει εκ νέου η Ελλάδα (δεύτερη αναθεώρηση της βασικής σύμβασης του 2012).

*Δείτε ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας δεξιά, στη στήλη «Σχετικά Αρχεία»

Διαβάστε ακόμα:

– EFSF: Εγκρίθηκε η δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος

– Σήμερα κλειδώνει με σφραγίδα Eurogroup η δίμηνη παράταση

Πηγή:www.capital.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Δεκέμβριος, 2014, 2:38 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr