Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στους βουλευτές: Όσοι ψηφίσουν παρών θα τους θυμάται η ιστορία – «‘Οσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τη χώρα εκτός ευρώ»

– O Αντώνης Σαμαράς κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις καταγγελίες και την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη
– Έκανε λόγο για ανόητα νταηλίκια του ΣΥΡΙΖΑ που θα φέρουν την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους στην Ευρώπη
– Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές
– Επανέλαβε πως εαν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας θα γίνουν εκλογές προς το τέλος του 2015.

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, όπως φάνηκε δεν έλαβε κάποια πρωτοβουλία πέρα από αυτή που είχε εξαγγείλει στο προηγούμενο διάγγελμά του, αλλά απηύθυνε ένα αυστηρό και σαφές μήνυμα σε όλους τους βουλευτές, που μέχρι τώρα ψήφιζαν παρών στις προηγούμενες δύο ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως κάνει τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, κάνοντας λόγο για θανάσιμους κινδύνους, ενώ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “ανόητα νταηλίκια” που μπορεί να μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους.

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως ο λαός δεν θέλει εκλογές γιατί, όπως τόνισε, γιατί με το ένστικτο αυτοσυντήρησης ξέρει “που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα όλη αυτή η περιπέτεια”. Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος κάνει τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ σημείωσε με νόημα πως «φτύσαμε αίμα για να μείνει η χώρα όρθια».

Όπως υπογράμμισε πως όσοι επιθυμούν πρόωρες εκλογές που εγκυμονούν κινδύνους είτε είναι ανόητοι είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Επανέλαβε δε και την πρόταση που είχε κάνει στο διάγγελμά του, έτσι ώστε να εκλεγεί συναινετικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να διευρυνθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός με βουλευτές που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές στο τέλος του 2015.

Ο κ. Σαμαράς μπορεί στη συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ να μην λαμβάνει άλλες πρωτοβουλίες, αλλά αυτή τη φορά στέλνει ένα ιδιαίτερα αυστηρό μήνυμα σε όλους τους βουλευτές και κυρίως σε αυτούς που ψήφισαν παρών στις προηγούμενες ψηφοφορίες.

Τόνισε πως άρνηση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημαίνει πως ο βουλευτής συντάσσεται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου και πως αποδέχονται συνειδητά πως η χώρα μπορεί να μπει σε νέες περιπέτειες. Μάλιστα, σημείωσε πως όσοι βουλευτές ψηφίσουν παρών θα τους θυμάται τόσο ο κόσμος όσο και η ιστορία.

Ο Αντώνης Σαμαράς για άλλη μία φορά έκανε έκκληση σε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης και σημείωσε πως εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε το Σύνταγμα δεν πρόκειται να αλλάξει για τουλάχιστον 7 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως δεν θα αλλάξει και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Όπως είπε, δέχθηκε τις προτάσεις των βουλευτών, αλλά σημείωσε πως δεν μπορεί να προχωρήσει στην αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει πως δεν δέχεται ούτε την αλλαγή πρωθυπουργού είτε τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Για τις καταγγελίες περί χρηματισμού

Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για όλο αυτό το κλίμα περί κουμπαράδων, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην κα Ξουλίδου και τις καταγγελίες από το Facebook όσο και στον Παύλο Χαϊκάλη, λέγοντας πως κατήγγειλαν την κυβέρνηση γιατί «ένας δικός τους άνθρωπος των ΑΝ.ΕΛ πήγαν να δωροδοκήσουν έναν δικό τους βουλευτή».

Αναφέρθηκε επίσης και στον κ. Παραστατίδη και τον Βουδούρη για τις καταγγελίες τους, λέγοντας πως ορθά έπραξε ο Μανώλης Γλέζος που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τους δεχθούν στους κόλπους του κόμματος, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ασπάστηκε αμέσως τις καταγγελίες του Χαϊκάλη.
Μίλησε για σκευωρία και δηλητηρίαση του κλίματος της προεδρικής εκλογής «μόνο και μόνο για να σύρουν τη χώρα σε εκλογές.

Για τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ξεκαθάρισε πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει σημειώσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής και κάλεσε πως σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ όλοι οι υπόλοιποι για να μην γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων οι χρυσαυγίτες. Μάλιστα, είπε πως μέχρι τώρα οι αρνητικές ψήφοι της Χρυσής Αυγής συντάσσονται με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν το έχει σχολιάσει κανείς.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που βλέπουν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «οι δικοί μας οι ανεύθυνοι δηλώνουν πως θα χορέψουν τις αγορές στο ταψί» και σημείωσε πως όσο περισσότερο ακούν τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο φρίττουν. Μάλιστα, οπως τόνισε, ¨»αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός πιστωτικού γεγονότος».

Κατηγόρησε πως όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες που οδηγούν είτε πίσω στη χρεοκοπια είτε σε νέα μνημόνια, ενώ σε περίπτωση εκλογών εξέφρασε τη σιγουριά πως εάν γίνουν τότε η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε, ενώ αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το προβάδισμα να μειώνεται. Σημείωσε πως αν και τον «βολεύουν» εκλογές δεν τις θέλει και δεν μπορεί η χώρα να επιστρέψει σε φουρτουνιασμένες θάλασσες από ένα καπρίτσιο του Αλέξη Τσίπρα.

Κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον ΣΥΡΙΖΑ πως εάν ήθελε να κυβερνήσει θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας “και με τα δύο χέρια” έτσι ώστε να βγει η χώρα από το Μνημόνιο, ισχυριζόμενος ουσιαστικά πως εάν γίνουν εκλογές το 2016, οι πολίτες θα έχουν δει πως καλυτερεύει η ζωή τους και δεν θα τους πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Δεκέμβριος, 2014, 8:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr