Ειρηνοδικείο «έσβησε» χρέη 65.000 ευρώ από υπερχρεωμένο ζευγάρι

Χριστουγεννιάτικο “δώρο” από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας σε ζευγάρι, που αδυνατεί να ξεπληρώσει τα χρέη του.

Με απόφασή του, το Ειρηνοδικείο απαλλάσσει το ζευγάρι από χρέη ύψους 65.000 ευρώ, μετά από απόφαση για ρύθμιση των οφειλών.

Η αίτηση του ζευγαριού για ένταξη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έγινε δεκτή από το δικαστήριο και για τέσσερα χρόνια ορίσθηκαν μηδενικές καταβολές. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει καταβολή μηνιαίων δόσεων για τη διάσωση του σπιτιού τους.

Στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, πάντως, συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς η κατάθεση αιτήσεων ένταξης οφειλετών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η απόφαση αφορά έναν 43χρονο άντρα και την 39χρονη γυναίκα του. Ο 43χρονος είναι τεχνίτης με μέσο μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ, ενώ η γυναίκα εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, με μηνιαίο εισόδημα 402,39 ευρώ.

Ανά δίμηνο η γυναίκα έπαιρνε και επίδομα τριτεκνίας, ύψους 530 ευρώ. Το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δύο ότι έχουν περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Από κοινού έχουν λάβει δύο στεγαστικά δάνεια, ύψους 95.183,04 ευρώ και ένα καταναλωτικό δάνειο 2.399 ευρώ. Για τα δάνεια αυτά έχει γίνει προσημείωση της κύριας κατοικίας της οικογένειας, που ανήκει από μισή στον καθέναν και είναι ένα σπίτι 88,41 τ.μ., εμπορικής αξίας 48.760 ευρώ.

Επίσης, ο 43χρονος έχει λάβει ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 10.265,18 ευρώ. Διαθέτει ένα φορτηγό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της εργασίας του και το δικαστήριο έκρινε πως η εκποίησή του δε θα προσφέρει κάτι και το εξαιρεί. Η 39χρονη διαθέτει ένα παλαιό αυτοκίνητο, που εξυπηρετεί τις ανάγκες της οικογένειας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το ζευγάρι αντιμετωπίζει σοβαρό εργασιακό και οικονομικό πρόβλημα, ενώ οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας (το ένα παιδί σπουδάζει και τα άλλα δύο είναι ανήλικα) είναι σχεδόν όσα και τα έσοδά της.
Αποφάσισε τη ρύθμιση των χρεών τους και επέβαλε για τα επόμενα 4 χρόνια μηδενικές καταβολές και στους δύο.

Για τη διάσωση του σπιτιού τους από την υποθήκη, έπειτα από τέσσερα χρόνια περίοδο χάριτος, το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας όρισε για διάρκεια 20 χρόνων ο καθένας κάθε μήνα να καταβάλλει 86 ευρώ. Με την ολοκλήρωση της ρύθμισης το ζευγάρι θα έχει απαλλαγεί από ποσό που ξεπερνά τα 65.000 ευρώ.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Δεκέμβριος, 2014, 8:25 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr