Τι θα γίνει αν δεν εκλεγεί σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Όλα όσα προβλέπει το Σύνταγμα.

Στη σκιά του θρίλερ που εξελίσσεται στην Αδριατική με τη διάσωση των επιβατών του Norman Atlantic θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 η τρίτη και πιο καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ψηφοφορία αυτή απαιτούνται 180 ψήφοι για να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας στην προεδρία της Δημοκρατίας, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, όπου συγκεντρώθηκαν οι ψήφοι 168 βουλευτών.

Σε περίπτωση λοιπόν που επιβεβαιωθούν τα σενάρια της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει μέσα σε δέκα μέρες να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές.

Στόχος της κυβέρνησης αν δεν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες ψήφοι, είναι να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν, με πιθανότερες ημερομηνίες για την διεξαγωγή τους την 25η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου.

Μετά τις εκλογές λοιπόν η διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής σε σώμα και περιλαμβάνει τρεις ψηφοφορίες.

Στην πρώτη λοιπόν ψηφοφορία απαιτούνται οι ψήφοι 180 βουλευτών, στη δεύτερη 151 βουλευτών και αν δεν εκλεγεί και πάλι στην τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκείνος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Δεκέμβριος, 2014, 12:03 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr