Διευκρινίσεις του ΥΠΕΣ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Διευκρινίσεις σχετικά με τις κυριότερες προθεσμίες που αφορούν στη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο, στις 9 Ιανουαρίου (δηλ. εννέα ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου) λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ονόματος, εμβλήματος κόμματος και συνασπισμού περισσότερων συνεργαζόμενων κομμάτων στον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την ίδια ημέρα εκπνέει και η προθεσμία για την πρόταση υποψηφίων. Γι’ αυτό, έως τις 9 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν επιδώσει στον πρόεδρο του αρμόδιου πρωτοδικείου και να έχουν καταθέσει στις υπηρεσίες του την παραίτησή τους οι δημόσιοι λειτουργοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λπ., οι θέσεις των οποίων αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας, για να θέσουν υποψηφιότητα ως βουλευτές.

Στις 10 του μηνός θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι βουλευτές από τα κατά τόπους αρμόδια πρωτοδικεία. Την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία για τον καθορισμό, από τις περιφέρειες, των εκλογικών τμημάτων και για την αποστολή από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των πινάκων των εκλογικών τμημάτων.

Στις 12 Ιανουαρίου θα επιδοθούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι δηλώσεις για την κατάρτιση των συνδυασμών των κομμάτων και των βουλευτών Επικρατείας, ενώ στις 14 Ιανουαρίου θα ανακηρυχθούν οι συνδυασμοί από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Στις 16/01, τα κόμματα, οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων κάθε νομού. Έως τις 18 Ιανουαρίου είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, ενώ μέχρι τις 19 του μηνός θα πρέπει να έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το όνομα υποψηφίου, προς συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου.

Στις 20 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση, από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, των υποψηφίων και των συνδυασμών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιανουάριος, 2015, 2:00 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr