Καστοριανά ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ δείτε το πρόγραμμα

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ – 1η ημέρα, 6 Ιανουαρίου, Θεοφάνια.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά στην πλατεία Δαβάκη, προσφορά του Δήμου Καστοριάς και του συλλόγου “Φίλων Καστοριανού Καρναβαλιού-ΤA ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ”. Στη συνέχεια διασχίζει την οδό Μητροπόλεως συνοδευμένος από χαρούμενους ρυθμούς παραδοσιακής λαϊκής μπάντας και προσφέρει δώρα και κρασί σε όσους συναντά.

Από νωρίς το απόγευμα τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” πλημμυρίζουν τις γειτονιές και τα σοκάκια της πόλης, με ζωντανή μουσική από λαϊκές μπάντας σε Καστοριανούς παραδοσιακούς ρυθμούς και αδιάκοπο χορό.

2η Ημέρα, 7 Ιανουαρίου, Αϊ-Γιαννιού

Το σκηνικό της προηγούμενης μέρας επαναλαμβάνεται σε ακόμη πιο έντονο ρυθμό. Από νωρίς το απόγευμα όλη η πόλη χορεύει στους γνωστούς πια ρυθμούς. Επί πλέον σήμερα τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” επισκέπτονται φιλικά-συγγενικά σπίτια και σπίτια από εορτάζοντες (Γιάννηδες) τα οποία είναι ανοιχτά στις απρόσμενες επισκέψεις των μεταμφιεσμένων τηρώντας το έθιμο της δεύτερης μέρας.

3η Ημέρα, 8 Ιανουαρίου, Πατερίτσα

Η αποκορύφωση των “Ραγκουτσαριών” γίνεται την ημέρα αυτή με την παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως με ώρα έναρξης 14:00. Η διαδρομή που ακολουθούν τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” είναι, Δημαρχιακό Μέγαρο, οδός Μητροπόλεως-Τσαρσί και μέσω της πλατείας Ομονοίας, καταλήγουν στην πλατεία «Ντολτσό». Η παρέλαση έχει διαγωνιστικό και μη μέρος. Όσα μπουλούκια συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδρομή (Δημαρχείο – πλατεία Ντολτσό) στις 17:00.

Ο Δήμος Καστοριάς και οι Καστοριανοί υπόσχονται σε όλους ένα ξέσπασμα χαράς, κεφιού και γλεντιού.

ΝΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιανουάριος, 2015, 2:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr