Καστοριανά ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ δείτε το πρόγραμμα

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ – 1η ημέρα, 6 Ιανουαρίου, Θεοφάνια.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά στην πλατεία Δαβάκη, προσφορά του Δήμου Καστοριάς και του συλλόγου “Φίλων Καστοριανού Καρναβαλιού-ΤA ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ”. Στη συνέχεια διασχίζει την οδό Μητροπόλεως συνοδευμένος από χαρούμενους ρυθμούς παραδοσιακής λαϊκής μπάντας και προσφέρει δώρα και κρασί σε όσους συναντά.

Από νωρίς το απόγευμα τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” πλημμυρίζουν τις γειτονιές και τα σοκάκια της πόλης, με ζωντανή μουσική από λαϊκές μπάντας σε Καστοριανούς παραδοσιακούς ρυθμούς και αδιάκοπο χορό.

2η Ημέρα, 7 Ιανουαρίου, Αϊ-Γιαννιού

Το σκηνικό της προηγούμενης μέρας επαναλαμβάνεται σε ακόμη πιο έντονο ρυθμό. Από νωρίς το απόγευμα όλη η πόλη χορεύει στους γνωστούς πια ρυθμούς. Επί πλέον σήμερα τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” επισκέπτονται φιλικά-συγγενικά σπίτια και σπίτια από εορτάζοντες (Γιάννηδες) τα οποία είναι ανοιχτά στις απρόσμενες επισκέψεις των μεταμφιεσμένων τηρώντας το έθιμο της δεύτερης μέρας.

3η Ημέρα, 8 Ιανουαρίου, Πατερίτσα

Η αποκορύφωση των “Ραγκουτσαριών” γίνεται την ημέρα αυτή με την παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως με ώρα έναρξης 14:00. Η διαδρομή που ακολουθούν τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” είναι, Δημαρχιακό Μέγαρο, οδός Μητροπόλεως-Τσαρσί και μέσω της πλατείας Ομονοίας, καταλήγουν στην πλατεία «Ντολτσό». Η παρέλαση έχει διαγωνιστικό και μη μέρος. Όσα μπουλούκια συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδρομή (Δημαρχείο – πλατεία Ντολτσό) στις 17:00.

Ο Δήμος Καστοριάς και οι Καστοριανοί υπόσχονται σε όλους ένα ξέσπασμα χαράς, κεφιού και γλεντιού.

ΝΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Ιανουάριος, 2015, 2:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr