Φορολογικός εφιάλτης ο ΦΜΑΠ: 140.000 ιδιοκτήτες θα πληρώνουν 10.000 ευρώ το χρόνο!

Την υπεραύξηση της μέσης φορολογικής επιβάρυνσης ανά ιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας από τα 500 ευρώ στα 10.000 ευρώ θα σημάνει τυχόν εφαρμογή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση του ισχύοντος σήμερα ΕΝΦΙΑ με ένα νέο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στρ. Παραδιάς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας με θέμα την υπερφορολόγηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Με βάση το σενάριο για επιβολή ΦΜΑΠ σε ακίνητα αξίας άνω των 500 χιλ. ευρώ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ουσιαστικά ο φόρος θα χτυπήσει τις μεσαίες ιδιοκτησίες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στρ. Παραδιάς: «ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει αντί του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά του ΦΜΑΠ. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι όποιος δηλώνει ότι θα φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, στην ουσία στοχεύει στη μεσαία, γιατί η μεγάλη ανήκει σε εταιρείες ή είναι αφορολόγητη ως αγροτική.

Η επιβολή ΦΜΑΠ άνω των 500.000 ευρώ που θα αποφέρει έσοδα ύψους 1,4 δις. ευρώ ετησίως σημαίνει ότι η μεσοσταθμική επιβάρυνση των 140.000 περίπου φορολογουμένων θα ανέλθει στα 10.000€ ανά φορολογούμενο.

Σήμερα η μεσοσταθμική επιβάρυνση ανά φορολογούμενο με ΕΝΦΙΑ είναι 500 € (3,2 δις από 6.400.000 φορολογούμενους), δηλαδή ο σχεδιαζόμενος νέος ΦΜΑΠ που θα συρρικνώσει τη φορολογική βάση, θα είναι μεσοσταθμικά έως και 20πλάσιος ανά φορολογούμενο!

Φυσικά ένας τέτοιος φόρος δεν πρόκειται να εισπραχθεί, γιατί θα είναι αδύνατη η πληρωμή του από τους υπόχρεους, οι οποίοι θα έχουν χάσει κάθε ελπίδα για τη διατήρηση της περιουσίας τους. Έτσι σύντομα θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε και πάλι σε έναν ακόμη χειρότερο φόρο κατοχής, όπως έγινε και μετά την κατάργηση του ΕΤΑΚ (το 2010) που μας πήγε το 2011στο «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ και στη συνέχεια στον ΕΝΦΙΑ».

Κι όλο αυτό το σενάριο χωρίς να υπολογιστεί η μείωση των αντικειμενικών αξιών που πρέπει να γίνει με βάση δικαστική απόφαση αλλά και ως δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χθες, μάλιστα από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε ότι θα μειωθούν οι αξίες κατά 35%. Αυτό σημαίνει ότι όλο και λιγότεροι θα είναι οι ιδιοκτήτες που θα πιαστούν στα δίχτυα της εφορίας με τον ΦΜΑΠ κι επομένως δεν μπορούν να εισπραχθούν 1,4 δις ή 2 δις ευρώ που είπε προχθές ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 17,Ιανουάριος, 2015, 12:23 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr