ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κάνοντας απολογισμό των έργων που έχει υλοποιήσει η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης στην περιοχή και των στόχων που έχουν τεθεί για την επόμενη μέρα, απηύθυνε «καλωσόρισμα» με ιδιαίτερο νόημα στον Πρωθυπουργό.

Η στήριξη του κλάδου της Γούνας και η προώθηση του πλούσιου πολιτιστικού προϊόντος της Σιάτιστας με άμεση υλοποίηση των δρομολογημένων έργων υποδομών στην περιοχή, αποτελούν το πλαίσιο δράσης του Γιώργου Δακή και του Συνδυασμού του «Συμμαχία των πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», ως επόμενη περιφερειακή αρχή.

Συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη και στελέχη του Συνδυασμού του, ο κ. Δακής στην ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σιάτιστας, παρουσίασε τα σημαντικότερα έργα που έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης για την ευρύτερη περιοχή. Είναι έργα, όπως τόνισε, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας με την υφιστάμενη δημοτική αρχή.

Η έγκριση του Βιολογικού καθαρισμού Σιάτιστας από το Ταμείο Συνοχής με την ταυτόχρονη κατασκευή του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ ευρώ, αποτελεί μία σημαντική κατάκτηση για την περιοχή.

Η διασύνδεση των δύο δεξαμενών στο Φράγμα Πραμόριτσας, που λύνει το πρόβλημα υδροδότησης στη πόλη της Σιάτιστας, η επίλυση του προβλήματος υδροδότησης του Μικροκάστρου και η ανάπλαση της πλατείας Γεράνειας είναι ουσιαστικά έργα για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η συμβολή της ΝΑ Κοζάνης στη χρηματοδότηση του Βιοτεχνικού Πάρκου Σιάτιστας, αποδεικνύει τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ τα έργα στον τομέα της παιδείας (στήριξη της σίτισης μουσικού σχολείου Σιάτιστας, αντικατάσταση στοιχείων αμιάντου από σχολεία της περιοχής κ.α.) βελτιώνουν σημαντικά το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης των κατοίκων.

Στη συνέχεια ο κ. Δακής υπογράμμισε ότι τα θέματα υγείας που ταλανίζουν την περιοχή (κέντρο υγείας Σιάτιστας), θα διευθετηθούν άμεσα από την επόμενη περιφερειακή αρχή, μιας και η αρμοδιότητα της υγείας μεταφέρεται με τον «Καλλικράτη» στην Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Πολύ σημαντική παρέμβαση της ΝΑ Κοζάνης και ένα από τα πλέον ώριμα έργα για άμεση υλοποίηση είναι ο περιφερειακός δρόμος Σιάτιστας, μιας και έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και ήδη κατατέθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον κλάδο της Γούνας, λέγοντας πως με την παρουσία της Δυτικής Μακεδονίας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίδεται στην αυριανή περιφερειακή αρχή η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τις χώρες της Ρωσίας και της Κίνας στον τομέα της Γούνας.

Ο κ. Δακής σημείωσε ότι το πολιτιστικό προϊόν της Σιάτιστας είναι γνωστό διεθνώς και μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με στοχευμένες δράσεις, όπως έγινε στην περίπτωση του λογότυπου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με την έντονη παρουσία της Σιάτιστας σε αυτό.

Υπογράμμισε την απόλυτη δέσμευσή του για «διεκδίκηση, χωρίς κραυγές κενές περιεχομένου, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και αρχή», ενώ, αναφερόμενος στην προγραμματισμένη έλευση του πρωθυπουργού στην περιοχή και του υψηλόβαθμου κλιμακίου που θα τον συνοδεύει, τόνισε χαρακτηριστικά:

«τους καλωσορίζουμε και χαιρόμαστε για την παρουσία τους. Τους ευχόμαστε αυτό το όψιμο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, από την οποία θα προκύψει η νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας. Εμείς θα παραμείνουμε στον τόπο μας και μετά τις εκλογές του Νοέμβρη, για να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου, των συμπολιτών και των παιδιών μας».

– δελτίο τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Νοέμβριος, 2010, 9:15 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr