Αγωνία και σήμερα για φυγή καταθέσεων

Επιβεβαιώνονται τα πιο απαισιόδοξα σενάρια που εκτιμούσαν τις εκροές την εβδομάδα των εκλογών περίπου στα 4,5 δισ. ευρώ.

Συνεχίστηκαν και την Τρίτη σε υψηλά επίπεδα οι εκροές καταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τράπεζες, περίπου 1 δισ. ευρώ σήκωσαν οι καταθέτες από τα τραπεζικά γκισέ, μπροστά στο φόβο που δημιουργούν οι πολιτικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που έφυγαν εχθές Δευτέρα από τις καταθέσεις, ημέρα που οι καταθέτες «αντέδρασαν» στην πληροφορία ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ζήτησαν ενίσχυση στην χρηματοδότησή τους μέσω του ELA (Emergency Liquidity Assistance), ήταν επίσης ένα δισ. ευρώ.

Έγκυρες πληροφορίες από τις διοικήσεις των τραπεζών επιβεβαιώνουν ότι η πίεση συνεχίστηκε και σήμερα Τρίτη στα χθεσινά επίπεδα και η κλιμάκωση που έχει λάβει πλέον η εκροή καταθέσεων επιβεβαιώνει προς το παρόν τα πιο απαισιόδοξα σενάρια που εκτιμούσαν τις εκροές την εβδομάδα των εκλογών περίπου στα 4,5 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές, πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, καθώς οι εκροές παγιώνονται σε ημερήσια βάση σε υψηλά ποσά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Ιανουάριος, 2015, 8:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr