«Απάντηση Β.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ σε ανοιχτή επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς»

Δ.Τ – Κύριες και κύριοι,

Σε μια περίοδο όπου η πολιτική λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας διαμορφώνεται στο πλαίσιο του νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού των μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στήριξη των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα, για άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκτηση της εργασίας που έχουν στόχο την στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και για τη θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο επαναφέρουμε το αφορολόγητο στα €12000 για όλους, καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ με θέσπιση νέου, κοινωνικά δίκαιου, φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας με κλιμακούμενο φορολογικό συντελεστή και υψηλό αφορολόγητο όριο και ο οποίος δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία και τη μικρομεσαία ιδιοκτησία.

Έχοντας ως στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ιδρύεται αναπτυξιακή τράπεζα, καθώς και τράπεζες ειδικού σκοπού για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με σκοπό την περιφερειακή ανάπτυξη. Σε αυτό το νέο οικονομικό σύστημα που αποτελεί ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο δεν μπορεί παρά να συμμετέχει ενεργά η μικρή και μεσαία επιχείρηση έχοντας ως αρχές την αλληλεγγύη και τη συνεργατικότητα.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και τα κόκκινα δάνεια αποτελούν ακόμα ένα πλήγμα για τον επαγγελματία. Η άμεση εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Σεισάχθειας αποβλέπει στη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Η σύσταση δημόσιου ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων, συνιστά την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των δανειοληπτών. Παράλληλα, συστήνονται ειδικές περιφερειακές επιτροπές για τη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με δόσεις που δεν θα ξεπερνούν το 30% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη ενώ ταυτόχρονα καταργείται η αυτόφωρη διαδικασία για τις οφειλές αυτές.

Η Νέα Σεισάχθεια διασφαλίζει και την εργασία αφού καταργεί τη συρρίκνωση των επιχειρήσεων που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την ολιγοπωλιακή συγκέντρωση της αγοράς. Το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης θα αναδείξει την λαϊκή δημιουργικότητα και την λαϊκή πρωτοβουλία αξιοποιώτας την επιστημονική γνώση και έρευνα καθώς και την εξειδικευμένη τεχνολογία και καινοτομία δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους με αυτό το υπόβαθρο να μείνουν και να δημιουργήσουν στο τόπο τους. Συμπράττουμε με το διετές Εθνικό Σχέδιο δημιουργώντας 300.000 θέσεις εργασίας που αφορούν και στον νομό μας και με την ενίσχυση εκείνων των δραστηριοτήτων που έχουν αυξανόμενη ζήτηση στις παγκόσμιες αγορές καθώς και εκείνων που συμβάλλουν στην υποκατάσταση των εισαγωγών.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε ήδη παρέμβει κοινοβουλευτικά είτε με κατάθεση τροπολογιών και προτάσεων νόμου, είτε καταγγέλοντας ψηφισθέντα νομοσχέδια που καταπατούν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα και ωφελούν τα ιδιωτικά συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και την κερδοφορία των λίγων, είτε καταθέτοντας ερωτήσεις που αποσκοπούσαν στην άμεση λύση των προβλημάτων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Προσωπικά, βρέθηκα στο πλάι χιλιάδων συμπολιτών μας που διεκδικούσαν το αυτονόητο, αξιοπρέπεια και ισονομία και ασχολήθηκα ιδιαιτέρως με τα προβλήματα του κλάδου σας μέσα από τη συμμετοχή μου στη μόνιμη επιτροπή οικομικών, μέσα από τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου αλλά και μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε πράξη αυτά που με παρρησία υποστηρίζουμε.

Με εκτίμηση 

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Υπ. Βουλευτής Καστοριάς με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιανουάριος, 2015, 1:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr