Αναδιάρθρωση, ανεξαρτητοποίηση και ευθύνες για την Συνοριακή Φύλαξη, του Π. Χαρέλα

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στο www.bloko.gr για ενδεχόμενο διαχωρισμό της Συνοριακής Φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ. μαζί με υπηρεσίες σχετικές του Λιμενικού, αλλά  και την τεράστια αναστάτωση που προκάλεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση στις τάξεις των συναδέλφων, οφείλω και
οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα ζητήματα.
Καταρχήν το θέμα  πράγματι  έχει τεθεί  ανεπίσημα και η ΠΟΣΥΦΥ χωρίς να λάβει θέση παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και τις διαθέσεις.  Η τοποθέτηση της ΠΟΣΥΦΥ  έχει εκφραστεί επίσημα στα πλαίσια της συζήτησης επί της αναδιάρθρωσης για έναν ξεχωριστό κλάδο αλλοδαπών και  μετανάστευσης εντός  της Ελληνικής Αστυνομίας. Μια βούληση που ενώ εκφράστηκε με νομοθετική πρωτοβουλία, κάποιοι θέλησαν να την πάρουν πίσω.
Σήμερα «απολαμβάνουμε» μια πλήρη διάλυση των κατά τόπους Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  που έχουν γίνει τόσο «έρμαιο»  αφαίμαξης προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού  προς άλλες υπηρεσίες όσο και υπηρεσίες «συνταξιοδότησης» αφού κανείς δεν ασχολείται. Παρ’ όλες  τις αλλεπάλληλες διαταγές του ίδιου του Αρχηγού του  Σώματος , η εμμονή των Αστυνομικών Διευθυντών να μην αφήνουν τις Υπηρεσίες και το προσωπικό να λειτουργήσει για το έργο που έχουν κλιθεί να επιτελέσουν έχει  οδηγήσει εμάς …στην «γραφικότητα» και  υποθέτω, είτε την πολιτική είτε την  φυσική ηγεσία σε σκέψεις ανεξαρτητοποίησης της  συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομετανάστευσης.
Οφείλουμε όμως να μην προτρέχουμε και  είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε συνδικαλιστικά τα συμφέροντα των συναδέλφων  διασφαλίζοντας κεκτημένα  στα πλαίσια της εργασιακής λειτουργίας. Η θέση μας,  όταν θα μετουσιωθούν τέτοιες σκέψεις σε προθέσεις, θα εκφραστεί επίσημα μέσα από τα όργανα της Ομοσπονδίας μας. Έως τότε θα αναμείνουμε και θα αναζητήσουμε επίσημα από τον ίδιο τον Υπουργό σε επικείμενη συνάντηση το αμέσως προσεχές διάστημα απαντήσεις   επί του θέματος τις οποίες και θα κοινοποιήσουμε.
Χαρέλας Παναγιώτης
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Φεβρουάριος, 2015, 10:52 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr