Το κοινό ανακοινωθέν που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση

Οι Financial Times έδωσαν στην δημοσιότητα το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος του Eurogroup της Τετάρτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αρχικά υπήρχε συμφωνία για το κείμενο από τους Δραγασάκη και Βαρουφάκη, αλλά άναψε το «κόκκινο φως» ο Αλέξης Τσίπρας.
«Υπήρξε προσχέδιο ενός κοινού ανακοινωθέντος επί των βασικών γραμμών μιας στρατηγικής για την Ελλάδα, αλλά ο Έλληνας υπουργός και η ομάδα του αποφάσισαν να πάρουν την έγκριση της κυβέρνησης πριν συμφωνήσουν», τόνισε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στους FT.
Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ “μιας και υπήρχε συμφωνία, η συνάντηση έληξε και ο Σόιμπλε μαζί με αρκετούς συναδέλφους βγήκαν έξω. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Βαρουφάκης έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα στην Αθήνα για να τους πληροφορήσει σε τι είχε συμφωνήσει και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έβαλαν βέτο στη δήλωση».
Το ανακοινωθέν που δεν εκδόθηκε τελικά ανέφερε:
«Σήμερα το Eurogroup προέβη σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και την κατάσταση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup προχώρησε σε έναν εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την ξεκάθαρη δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.
Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα τις τεχνικές εργασίες για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα προκειμένου να διερευνήσουν τις πιθανότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
Αν αυτό είναι επιτυχές θα δοθεί γέφυρα χρόνου στις ελληνικές αρχές και το Eurogroup για να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Φεβρουάριος, 2015, 11:10 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr