Αφορολόγητο μόνο στην πρώτη κατοικία, η κεντρική ιδέα του νέου φόρου

Η ρύθμιση αντί του ΕΝΦΙΑ.
Αφορολόγητο μόνο για την πρώτη κατοικία, το οποίο αν δεν καλύπτεται από το σπίτι που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες, δεν θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, φαίνεται ότι αποτελεί την κεντρική ιδέα του νέου Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, το αν θα αφορά πράγματι τη μεγάλη ακίνητη περιουσία ή αν θα αγγίζει και τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα θα φανεί όταν ξεκαθαριστούν το ύψος του αφορολόγητου και η διάρθρωση του νέου φόρου.

Προς το παρόν, το βέβαιο είναι ότι η δόση Φεβρουαρίου για τον ΕΝΦΙΑ ήταν η τελευταία. Κατά την εφημερίδα, οι αποφάσεις για τα ακίνητα θα έχουν ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο.

Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για ύψος αφορολόγητου που αρχίζει από τα 100.000 ευρώ και φτάνει έως τα 450.000 ευρώ.

Πιθανότερο όριο θεωρείται το αφορολόγητο μεταξύ 100-200.000 ευρώ. Αν ο πήχης τοποθετηθεί στα 100.000 ευρώ, ο φόρος θα αγγίξει κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Αν ανέβει στα 200.000 ευρώ, θα αφορά κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Φεβρουάριος, 2015, 9:50 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr