Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια – Οι δόσεις, και οι προϋποθέσεις

Ασπίδα προστασίας για όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους βάζει η κυβέρνηση και παράλληλα αποκλείει τους μπαταχτσήδες που έχουν και δεν πληρώσουν με το νέο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που αναμένεται να κατατεθεί από τον Γ. Σταθάκη άμεσα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο Σταθάκη αν και δεν έχει την έγκριση των εταίρων και του ΔΝΤ η κυβέρνηση περιμένει να περάσει καθώς δεν επιβαρύνει τις τράπεζες, αλλά αντίθετα διευκολύνη την αποπληρωμή των δανείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει:
Προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας ως 400.000 ευρώ.
Προϋπόθεση για την προστασία η συνολική περιουσία του δανειολήπτη να μην ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 700.000 ευρώ
Παράλληλα το οικογενειακό εισόδημα του δανειολήπτη δεν πρέπει να ξεπερνά τις 60.000 με 70.000 ευρώ το χρόνο, αλλά και οι καταθέσεις να μην ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ.
Για άνεργους και άπορους προβλέπεται πάγωμα της καταβολής της δόσης για το διάστημα ανεργίας ή απορίας, αλλά στην περίπτωση που υπάρχει οικογενειακό εισόδημα ως 50.000 ευρώ το χρόνο επιβάλλεται δόση ίση με το 10% της δόσης, ενώ το ποσοστό αυξάνεται στο 20% για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα ως 70.000/χρόνο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Φεβρουάριος, 2015, 8:39 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr