Η επιστολή Βαρουφάκη προς Ντάισελμπλουμ

Το επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση της δανειακής σύμβασης κατά έξι μήνες υπεβλήθη σήμερα στον επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πατήστε ΕΔΩ  για το κείμενο της δανειακής σύμβασης.

Οι ελληνικές αρχές αιτούνται παράταση της κύριας χρηματοδοτικής σύμβασης (Master Financial Assistance Facility Agreement) για περίοδο 6 μηνών, κατά την οποία θα προχωρήσουν απο κοινού και θα χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευελιξία της τρέχουσας συμφωνίας, με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση και την επαναξιολόγηση στη βαση των ελληνικών προτάσεων απο τη μία πλευρά και των φορεών απο την άλλη. Αυτό αναφέρεται σε προσχέδιο της επιστολής που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, για το αίτημα παράτασης, με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου.

Στην επιστολή η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε βαθύτερες και πιο διευρυμένες μεταρρυθμίσεις, να επιτύχει την χρηματοοικονομική σταθερότητα και την βιωσιμότητα του χρέους και να ενισχύσει την κοινωνική δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας τα σημαντικά κοινωνικά κόστη που προκάλεσε η κρίση, αν και δεν υπάρχει αναφορά στην «ανθρωπιστική κρίση».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, η Ελλάδα θα τιμήσει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις σε όλους τους πιστωτές της και ξεκαθαρίζει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί με τους εταίρους της, αναγνωρίζοντας τη Master Facility Agreement ως δεσμευτική αναφορικά με το χρηματοδοτικό και το διαδικαστικό περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με την επιστολή, επτά είναι οι λόγοι που η Ελλάδα ζητά εξάμηνη παράταση της συμφωνίας.

Ειδικότερα:

Για να συμφωνηθούν αμοιβαίως αποδεκτοί οικονομικοί και διοικητικοί όροι, η εφαρμογή των οποίων, σε συνεργασία με τους φορείς, θα συαθεροποιήσουν την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, θα οδηγησουν σε κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα, θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του χρέους και θα ενισχύσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2015, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση.

Θα διασφαλιστεί σε στενή συνεργασία με την Ευρώπη και τους διεθνείς εταίρους ότι κάθε νέο μέτρο θα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο, ενώ δεν θα υπάρξει μονομερής ενέργεια που θα υπονομεύσει τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάπτυξη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να επανεισαγάγει την εξαίρεση βάση της οποίας έκανε δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, για να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές Τράπεζες.

Θα επεκτείνει την διαθεσιμότητα των κεφαλαίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Θα επιτρέψει την έναρξη τεχνικών εργασιών μεταξύ Ελλάδας, Ευρώπης και ΔΝΤ, για το νέο συμβόλαιο ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Να φτάσει σε μία συμφωνία για το πλαίσιο εποπτείας απο Ευρώπη, ΕΚΤ και στο ίδιο πνεύμα και από το ΔΝΤ για την διάρκεια της παράτασης.

Να συζητηθούν οι τρόποι για πιθανά νέα μέτρα που αφορούν το χρέος, στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Φεβρουάριος, 2015, 2:17 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr