Δήμος Καστοριάς – Πρόγραμμα απομάκρυνσης εγκαταλειμμένων οχημάτων από την πόλη

Δ.Τ – Ο Δήμος Καστοριάς ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του ειδικού προγράματος για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα προτίθεται να θέσει σε άμεση εφαρμογή τις προβλεπόμενες από από το Ν .2939/2001 και το ΠΔ 116/2004 διατάξεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω «όσα από αυτά εγκαταλείπονται σε χώρους που προβλέπονται από το σχετικό νόμο θεωρούνται εγκαταλελειμμένα, επικολλάται αυτοκόλλητη ειδοποίηση με προθεσμία 30 ημερών και μεταφέρονται στα Συστήματα Διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής. Σε περίπτωση εγκατάλειψης αυτοκινήτων επιβάλλεται πρόστιμο 150,00 € πέρα από τη διαδικασία των προστίμων και των εξόδων που προβλέπει ο Νόμος για τη μεταφορά στα Συστήματα Διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής. Ο Δήμος δικαιούται για τη μεταφορά αυτή την καταβολή τέλους από τα συστήματα Ο.Τ.Κ.Ζ.»

Τα εγκαταλειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης λόγω μακράς ακινησίας, συσσώρευσης απορριμμάτων και σημαντική πηγή δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές ρυπαντικές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων). Συγχρόνως καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης ενώ συχνά αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία ή ακόμη και την προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και απορριμματοφόρων. Η αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται στον αστικό χώρο, όπου οι δρόμοι μετατρέπονται σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων κοντά σε σημεία τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, δεν αρμόζει στη Καστοριά.

Το φαινόμενο των διάσπαρτων εγκαταλειμμένων οχημάτων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λόγω της οικονομικής κατάστασης (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα), φθορών ή μηχανολογικών προβλημάτων που οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να διεκπεραιώσουν.

Η συμβολή όλων μας για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος είναι σημαντική και γι αυτό η ενεργός συμμετοχή των δημοτών αποτελεί ανεκτίμητη βοήθεια προς τη Δημοτική Αρχή.

Από την 1 Μαρτίου 2015 θα ξεκινήσουν έλεγχοι από τον Δήμο Καστοριάς για την άμεση εφαρμογή του νόμου.

Παρακαλούμε τους δημότες μας να συνδράμουν στις προσπάθειες του Δήμου για την εξάλειψη του φαινομένου. Οι ιδιοκτήτες των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία μας και να δηλώσουν την κατάσταση τους ούτως ώστε να τους δοθούν οδηγίες για τον χώρο μεταφοράς και στάθμευσης – αποθήκευσης των αυτοκινήτων τους, μέσω του email : kotoulasdimitris@gmail.com είτε στα τηλ. 2467351617 και 2467351632,6984666084 φαξ 2467351637.Με εκτίμηση

Αντιδήμαρχος Καστοριάς

Κωτούλας Δημήτρης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Φεβρουάριος, 2015, 3:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Δήμος Καστοριάς – Πρόγραμμα απομάκρυνσης εγκαταλειμμένων οχημάτων από την πόλη”

  1. panos

    Να δούμε. Θα γίνει;

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr