Υπ. Οικονομικών: Εξοφλήστε μέχρι τέλος Μαρτίου και σας χαρίζουμε τα πρόστιμα!

Νέα ρύθμιση – εξπρές για τους οφειλέτες.

Η εφορία δεν θα υπολογίζει προσαυξήσεις, εφόσον κανείς καταβάλλει όλο ή μέρος του ποσού έως τις 27 Μαρτίου

Στην λογική του «ό,τι πάρει κανείς, καλό είναι» το υπουργείο Οικονομικών καλεί περί τα τέσσερα εκατομμύρια οφειλετών να «δώσουν ό,τι προαιρούνται» και να γλιτώσουν το 100% των προσαυξήσεων!

Η ευεργετική αυτή διάταξη προς τους ασυνεπείς φορολογούμενους έχει ισχύ μόλις δύο εβδομάδων, μέχρι τις 27 Μαρτίου, και προβλέπεται στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα της Παρασκευής στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Βασικό στοιχείο επίσης το γεγονός πως ο οφειλέτης δεν χρειάζεται να ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση, καθώς η διάταξη αυτή δεν σχετίζεται με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, ενώ μπορεί κάποιος να πληρώσει ολόκληρο ή μέρος του ποσού που οφείλει και πάλι να γλυτώσει τα πρόστιμα.

Η συγκεκριμένη διάταξη ορίζει συγκεκριμένα ότι «οποιαδήποτε εκούσια καταβολή οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας έως και τις 27 Μαρτίου 2015, συνολικής ή μέρους βεβαιωμένης οφειλής (…) απαλλάσσεται κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που την επιβαρύνουν».

Σύμφωνα με την διάταξη, η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής που ακολουθεί κάθε οφειλή από την καταχώρισή της.

Ο προφανής σκοπός του υπουργείου να συγκεντρώσει χρήματα – η ρύθμιση έχει άμεση ισχύ – μέχρι το τέλος του μήνα, έρχεται ακόμα μια φορά σε σύγκρουση με τον συνεπή φορολογούμενο που αντιλαμβάνεται πως τελικά ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Μάρτιος, 2015, 6:14 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr