Σε 100 δόσεις και οι οφειλές στους ΟΤΑ

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ενέταξε σχετική διάταξη στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» που συζητείται στη Βουλή.

Και τις οφειλές προς δήμους και κοινότητες εντάσσει πλέον, για πρώτη φορά, η κυβέρνηση, στη ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ενέταξε σχετική διάταξη στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» που συζητείται στη Βουλή, η οποία ορίζει ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων «υπάγεται επίσης  το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015 προς ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς σε γη των προς ένταξη ιδιοκτησιών (…) Για τις οφειλές αυτές, η σχετική αίτηση υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ».

Όπως προκύπτει από την διατύπωση, με τον τρόπο αυτό μπορούν να ρυθμιστούν όχι μόνον περιοριστικά οι εισφορές σε γη και χρήμα, αλλά και «το σύνολο των οφειλών» προς τους δήμους, αλλά ακόμα και οφειλές σε δημοτικές υπηρεσίες ή και επιχειρήσεις για λογαριασμούς νερού κλπ.

Με άλλη διάταξη που κατέθεσε στο ίδιο Νομοσχέδιο η κ.Βαλαβάνη, παρατείνεται η λειοτυργία του ΟΔΙΕ έως 15.7.2015 και από την ημερομηνία αυτή θα τεθεί σε εκκαθάριση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Μάρτιος, 2015, 5:24 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr