Οδηγίες για να μη χαθείτε στην… κάλπη

Αρκετές ιδιομορφίες παρουσιάζουν οι αυριανές αυτοδιοικητικές εκλογές, με σημαντικότερη το γεγονός ότι ψηφίζουμε για πρώτη φορά με βάση τις συνενώσεις που προέκυψαν από τον «Καλλικράτη». Για πρώτη φορά άλλωστε καλούμαστε να αναδείξουμε και τον περιφερειάρχη της περιοχής μας και όχι τον νομάρχη, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Προκειμένου να μη σας φανεί δύσκολη η αυριανή διαδικασία, σας παραθέτουμε έναν χρηστικό οδηγό με όλα όσα πρέπει να ξέρετε επί της διαδικασίας, ώστε να γίνει ευκολότερη η άσκηση του εκλογικού σας δικαιώματος. Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος είναι ανενεργός εδώ και πολλές δεκαετίες. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 7.00 το απόγευμα και όχι μέχρι τη δύση του ηλίου που ίσχυε παλαιότερα. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα, ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, ή το διαβατήριό, ή την άδεια οδήγησης, ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Πρώτα ψηφίζουμε για δήμαρχο και μετά, σε ξεχωριστή κάλπη, για περιφερειάρχη. Εν συνόλω, στις 7 Νοεμβρίου εκλέγουμε δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής κοινότητας, συμβούλους τοπικής κοινότητας, εκπροσώπους τοπικής κοινότητας, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειαρχικούς συμβούλους! Στους δήμους όπου δεν υπήρξαν συνενώσεις, ο τρόπος με τον οποίο οι εκλογείς θα ψηφίσουν για δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους δεν αλλάζει και είναι ο ίδιος όπως και στο παρελθόν (με ένα δηλαδή ψηφοδέλτιο). Στους δήμους που συνενώθηκαν ο ψηφοφόρος θα λάβει ξεχωριστά ψηφοδέλτια ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια στην οποία είναι εγγεγραμμένος. Υπενθυμίζεται ότι τις εκλογικές περιφέρειες αποτελούν α) οι δήμοι ή κοινότητες που έχουν ενωθεί, οι οποίες ονομάζονται δημοτικές ενότητες και β) τα πρώην δημοτικά διαμερίσματα στα οποία διαιρούνται οι δήμοι άνω των 100.000 κατοίκων και πλέον ονομάζονται δημοτικές κοινότητες (για παράδειγμα, οι εκλογικές περιφέρειες του δήμου Θεσσαλονίκης είναι έξι, αποτελούμενες από τα πέντε δημοτικά του διαμερίσματα και τον νυν δήμο Τριανδρίας, ο οποίος συνενώνεται).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Νοεμβρίου, 2010, 2:17 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr