«ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ»

Από το Τμήμα Εκλογών την Διεύθυνση Δ/σης & Προσωπικού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς και ύστερα από σχετική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.,  γνωστοποιείται ότι εν όψει της διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 και των τυχόν επαναληπτικών  της 14ης Νοεμβρίου 2010, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων 11 παρ.2 και 116 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 σε συνδυασμό με αυτές       της παρ. 2 του άρθρου 6 της Νομοθεσίας για την Εκλογή βουλευτών( Π.Δ. 96/2007).

Συνεπώς όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν      στις κάλπες  και να ψηφίσουν.  Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού  δικαιώματος τιμωρείται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 117  της Νομοθεσίας για την Εκλογή Βουλευτών.

Δικαιολογημένα δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους α) οι κάτοικοι εξωτερικού, οι οποίοι όμως οφείλουν να εφοδιασθούν με σχετικά δικαιολογητικά    από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονταν στο εξωτερικό,β) όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους και γ) όσοι βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν, οι οποίοι οφείλουν  να παρουσιασθούν την ημέρα των εκλογών στο δήμο ή κοινότητα του τόπου διαμονής τους και να εφοδιασθούν με σχετική βεβαίωση.

Ακόμη ενδέχεται να υπάρξουν εξαιρετικές περιπτώσεις εκλογέων που δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν για άλλους σοβαρούς λόγους, όπως υγείας ή δημόσιοι υπάλληλοι , στρατιωτικοί και υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ., νοσηλευτικών ιδρυμάτων κ.λ.π., οι οποίοι  δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω υπηρεσιακών αναγκών, οι οποίοι όμως θα πρέπει να εφοδιασθούν με σχετικά έγγραφα ή στοιχεία με τα οποία θα δικαιολογείται η παράλειψη  άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Νοεμβρίου, 2010, 3:56 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr