Χάρτης εκλογών: Πολιτικά συμπεράσματα με…κομπιουτεράκια

Μέσω 40 χρωματικών αποχρώσεων και 13 προτομών που θα αποτυπώνουν το χρώμα του κόμματος (πράσινο ή μπλε) ή του ανεξάρτητου συνδυασμού που θα προηγείται (λευκό) θα αποτυπωθούν το βράδυ της Κυριακής τα εκλογικά αποτελέσματα στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος της Singular Γ. Καρακαδάς, της εταιρείας που για μια ακόμη φορά έχεια αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του εγχειρήματος, μετά το τέλος της σημερινής επιχτυχημένης πρόβας τζενεράλε για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυριακής, διευκρινίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά και, όπως έχει γίνει και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα υπάρχει συνολικό αποτέλεσμα για την επικράτεια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να βγουν τα πολιτικά συμπεράσματα με βάση τον πήχη που έχει θέσει η κυβέρνηση (ποσοστό στο σύνολο της χώρας και διαφορά των δύο κομμάτων στον α΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών) θα πρέπει κομματικά επιτελεία και δημοσιογράφοι να βγάλουν τα κομπιουτεράκια.

Ραγκούσης: Στόχος η ταχύτητα και η εγκυρότητα

Στις δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε ότι «όλα είναι έτοιμα για να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εκλογές» και έθεσε ως στόχο «να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όσο το δυνατόν πιο έγκυρη εικόνα».
Όπως είπε, ήδη πάνω από το 10% των δικαστικών αντιπροσώπων (περίπου 550 από τους συνολικά 5300) έχουν ενεργοποιήσει στα κινητά τους τηλέφωνα το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των Αποτελεσμάτων (SRT).
Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος θα μεταθοδούν μέχρι τις 9.30 τα αποτελέσματα από περίπου 10% του συνόλου των 24339 εκλογικών τμημάτων και τις 48678 κάλπες.

Παράλληλα ο κ . Ραγκούσης ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετακίνησης του β΄ γύρου των εκλογών σε άλλη ημερομηνία, παραπέμποντας και στο νόμο του «Καλλικράτη» ο οποίος, όπως είπε, αναφέρει ρητά τις δύο ημερομηνίες του φετινώ αυτοδιοικητικών εκλογών

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Νοεμβρίου, 2010, 5:42 μμ. στις Κατηγορίες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & Περιφερειακές ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr