Στις Βρυξέλλες για θέματα ανάπτυξης και ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε το προηγούμενο τριήμερο ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, προσκεκλημένος της Ευρωβουλευτού ΝΔ και μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρίας Σπυράκη.

Η κα Σπυράκη, ως τακτικό μέλος της Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσκάλεσε δημάρχους από όλη την Ελλάδα προκειμένου οι Ελληνικές Δημοτικές Αρχές – φορείς εφαρμογής της Πολιτικής Συνοχής σε τοπικό επίπεδο να βρεθούν στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων.

Έτσι, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση» κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες χρηματοδότησης των Δήμων για Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, οι ευκαιρίες συμμετοχής των Δήμων σε προγράμματα ενίσχυσης των τοπικών δημιουργικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας αλλά και ευκαιρίες συμμετοχής σε πρόγραμμα που παρέχει τεχνογνωσία στους Δήμους μέσα από την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Προηγήθηκε συνάντηση με το επιτελείο της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνας Κρέτσου και της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης κατά την οποία οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Απρίλιος, 2015, 12:18 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr