Δεν δίνουν ευρώ χωρίς μειώσεις σε συντάξεις, αύξηση ορίων ηλικίας, αλλαγές στα εργασιακά – Παρά τα μέτρα 6 δισ. οι δανειστές δεν ανάβουν πράσινο φως

Δεν κρύβει το Μαξίμου ότι πλέον οι δανειστές δείχνουν ως πιο πιθανή ημερομηνία συμφωνίας την 24η Απριλίου, αν και η Αθήνα όπως απέδειξε και η νέα λίστα με τα μέτρα, κάνει ό,τι είναι δυνατό η λύση και το άνοιγμα της κάνουλας της ρευστότητας να έρθει ακόμη και πριν το ελληνικό Πάσχα.

Το Euroworking Group ωστόσο έστειλε σαφές μήνυμα. Το χάσμα σε ορισμένα θέματα όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά παραμένει. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός περιέγραψε ως κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης τις μη μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ωστόσο οι δανειστές επιμένουν στο μηδενικό έλλειμμα στα Ταμεία και τον συντελεστή καθορισμού των επικουρικών, δείχνοντας έτσι ότι πρέπει να γίνουν νέες μειώσεις στις επικουρικές, αλλά και αύξηση των ορίων ηλικίας ουσιαστικά για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
Κάπως έτσι ο κίνδυνος παρεμβάσεων σε ασφαλιστικό και εργασιακά είναι ορατός καθώς η κυβέρνηση “καίγεται” να εξασφαλίσει τη ρευστότητα.

Όλα τα βλέμματα στις 8 Απρίλη

Απανωτές συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς είχε μέχρι αργά τη νύχτα ο Αλέξης Τσίπρας έτσι ώστε να κλείσουν όλα τα κενά και άμεσα η λίστα των 26 σελίδων με μέτρα και μεταρρυθμίσεις που απέστειλε στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση να πάρει σάρκα και οστά.
Αν και στο χθεσινό Euroworking Group το κλίμα δεν ήταν αρνητικό το μήνυμα ήταν σαφές. Η συμφωνία αργεί ακόμη. Ωστόσο το Μαξίμου έχει θέσει ως στόχο το Euroworking Group της 8ης Απριλίου, τότε θέλει να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη ώστε να προκληθεί συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ζώνης του ευρώ και να ανάψει το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση με την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ.

Τι περιλαμβάνει η νέα λίστα Βαρουφάκη

Ένα σύνολο μέτρων ύψους 6,1 δισ. μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις προτείνει το υπουργείο Οικονομικών στους εταίρους με την ελληνική πλευρά να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φορολογίας.

Προβλέπονται ωστόσο και νέες δαπάνες ύψους 1,1 δισ. ευρώ που αφορούν κυρίως στη χορήγηση της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους και της κατάργησης της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις καθώς και του μαθηματικού τύπου για τα εφάπαξ.

Το τελικό αποτέλεσμα, θα είναι, σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, να αυξηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα – που θα διαμορφωνόταν χωρίς τα μέτρα σε 1,2% του ΑΕΠ – κατά 1,9% έως 2,7% και τελικά να φθάσει αυτό από το 3,1% έως το 3,9% του ΑΕΠ.

Ειδικότερα προβλέπεται:

Εντατικοποίηση των ελέγχων για τα εμβάσματα στο εξωτερικό και τις offshore εταιρείες (προσδοκώμενα έσοδα από 725 έως 875 εκατ. ευρώ)
Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, καπνικών προϊόντων και οινοπνευματωδών ποτών (250 έως 400 εκατ. ευρώ)
Ενίσχυση της νομοθεσίας για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές (40-60 εκατ. ευρώ)
Καθιέρωση λοταρίας ως κίνητρο για τη συλλογή αποδείξεων (270- 600 εκατ. ευρώ)
Καταπολέμηση φορολογικής απάτης στον ΦΠΑ (350 – 420 εκατ. ευρώ)
Βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού (225 – 235 εκατ. ευρώ)
Νέα ρύθμιση των 100 δόσεων (300 – 400 εκατ. ευρώ)
Διάφορα μέτρα για την αύξηση των φορολογικών εσόδων (414 – 450 εκατ. ευρώ)
Εφαρμογή του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις (50 – 70 εκατ. ευρώ)
Ενίσχυση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σε μεγάλα αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες (με έσοδα 20 εκατ. ευρώ)
Εκλογίκευση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος , με την κατάργηση φοροαπαλλαγών, (300 – 400 εκατ. ευρώ)
Καταπολέμηση φοροδιαφυγής των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων με προβλεπόμενα έσοδα 20 – 30 εκατ. ευρώ
Κίνητρα για την πληρωμή οφειλών που έχουν προέλθει από φορολογικούς ελέγχους με έσοδα 100 – 200 εκατ. ευρώ. Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35-50% για όσους φορολογούμενους δεχθούν την πληρωμή όλου του ποσού χωρίς να προσφύγουν σε δίκη
Κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου (κληρονομιές κτλ.) με έσοδα 50 – 70 εκατ. ευρώ
Έσοδα από πολιτιστικές δραστηριότητες 5 – 10 εκατ. ευρώ
Αδειοδότηση ιντερνετικού στοιχηματισμού με προβλεπόμενα έσοδα 125 – 175 εκατ. ευρώ
Δημόσιοι διαγωνισμοί για την παροχή αδειών στα τηλεοπτικά μέσα με προβλεπόμενα έσοδα 350 – 380 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται η κατάργηση του μέτρου για τη λεγόμενη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία, μέτρο για το οποίο εταίροι και δανειστές αναμένουν λύση για τα 326 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για φέτος, ενώ περιλαμβάνεται και παράγραφος για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.
Ως… αντίδωρο η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει ιδιωτικοποιήσεις με το νέο έγγραφο να αναφερει πως “όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις θα ισχύσουν και όλες οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει θα συνεχιστούν”.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Απρίλιος, 2015, 5:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr