Κρυφό χαράτσι 50% στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Η παγίδα του νόμου για τους οφειλέτες είναι ότι είτε το θέλουν είτε όχι θα πρέπει να το αποδεχτούν και να πληρώσουν καταβάλλοντας την πρώτη δόση ως τις 30 Απριλίου που λήγει η προθεσμία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση – Αν δεν το πράξουν, τότε κηρύσσονται αυτόματα έκπτωτοι από κάθε ρύθμιση και είτε θα πρέπει να αποπληρώσουν την οφειλή σε 12 μόνον δόσεις είτε να μην πληρώσουν οπότε θα αντιμετωπίσουν κατασχέσεις.

Κρυφό χαράτσι που εκτινάσσει στα ύψη τα χρέη χιλιάδων οφειλετών αποκαλύπτεται στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία!

Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη περιμένει τους οφειλέτες που είχαν τακτοποιήσει και πλήρωναν τα χρέη τους με τον προσωρινό διακανονισμό του νόμου 3943/2011 και τώρα εντάσσονται αυτοδίκαια στη νέα ρύθμιση, αλλά με αναδρομική προσαύξηση του υπόλοιπου της οφειλής τους κατά 50%!

Η παγίδα του νόμου για τους εν λόγω οφειλέτες δεν είναι μόνο το κρυφό χαράτσι που επιβάλλεται στην ανεξόφλητη οφειλή, αλλά ότι είτε το θέλουν είτε όχι θα πρέπει να το αποδεχτούν και να πληρώσουν καταβάλλοντας την πρώτη δόση ως τις 30 Απριλίου που λήγει η προθεσμία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση! Αν δεν το πράξουν, και δεν αποδεχτούν το χαράτσι κατά 50% στο ανεξόφλητο ποσό, τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, κηρύσσονται αυτόματα έκπτωτοι από κάθε ρύθμιση και είτε θα πρέπει να αποπληρώσουν την οφειλή σε 12 μόνον δόσεις είτε να μην πληρώσουν οπότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις! Σε κάθε περίπτωση, το χαράτσι κατά 50% θα παραμείνει!

Το πιο άδικο και συνάμα παράλογο της επίμαχης διάταξης που περιλαμβάνεται στο νόμο 4321/15 για τις 100 δόσεις, είναι πως οι εν λόγω οφειλέτες καλούνται να πληρώσουν το καπέλο στις υπόλοιπες δόσεις εξόφλησης του χρέους τους, παρότι είναι συνεπείς στη μέχρι τώρα πληρωμή των υποχρεώσεών τους. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο διακανονισμός του 2011, που είναι νόμος του κράτους, θεωρήθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ευνοϊκότερος έναντι των ρυθμίσεων που ακολούθησαν! Κάποιοι λοιπόν θεώρησαν ότι όσοι μπήκαν στο διακανονισμό πρέπει να τιμωρηθούν ακόμη και αν είναι συνεπείς σε αυτά που τους ζητούσε ο νόμος για να εξοφλήσουν τα χρέη τους!

Στην πράξη, με την άδικη αυτή διάταξη, που επιβάλλεται άμεσα να τροποποιηθεί, οι συνεπείς οφειλέτες που τηρούν τους όρους του διακανονισμού τιμωρούνται με αναδρομικό χαράτσι, ενώ θα έπρεπε να συμβεί το αντίθετο, δηλαδή είτε να τους επιτραπεί να παραμείνουν στην παλιά τους ρύθμιση είτε να έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς στη νέα με δική τους επιλογή και φυσικά με κάποιο μπόνους που θα μείωνε το υπόλοιπο της οφειλής τους, και όχι να το αυξάνει όπως συμβαίνει τώρα.

Στην περίπτωση αυτή μπαίνουν χιλιάδες από τους 17.000 οφειλέτες που εντάχθηκαν σε ρύθμιση με το νόμο 3943/2011. Το αποτέλεσμα θα είναι, αν «αύριο το πρωί» ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης, δεν αλλάξει τη διάταξη, να πληρώσουν περισσότερα από όσα είχαν ως υπόλοιπο στις οφειλές τους.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Απρίλιος, 2015, 7:08 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr