«Βόμβα» στο Δημόσιο – Τροπολογία μειώνει τις προσλήψεις κατά 3.000 – Ποια αιτία επικαλείται η κυβέρνηση

«Φρένο» στον κυβερνητικό σχεδιασμό για 15.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2015, βάσει και των όσων έχουν προβλεφθεί στον ισχύον προϋπολογισμό, «βάζει» τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, μειώνοντας τον αριθμό σε 12.000.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», ο χρόνος κατάρτισης της τροπολογίας μόνο τυχαίος δεν φαίνεται να είναι, καθώς το ζήτημα των προσλήψεων έχει τεθεί το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών οι οποίοι ζητούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει 11.107 προσλήψεις για το τρέχον έτος.

Αιτία της τροπολογίας που θα συμπεριληφθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι επισήμως ο κρατικός προϋπολογισμός . Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στην αρχική μορφή της τροπολογίας ως αιτία για τον περιορισμό των προσλήψεων αναφερόταν ρητά η μεσοπρόθεσμη δανειακή σύμβαση η οποία προέβλεπε 11.107 προσλήψεις για το τρέχον έτος. Τον αριθμό αυτόν απέρριπταν η κυβέρνηση, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι «το μόνο που μας δεσμεύει είναι ο προϋπολογισμός».

Σύμφωνα, με πληροφορίες της εφημερίδας, η επίκληση του Μεσοπρόθεσμου στην τροπολογία απαλείφθηκε έπειτα από αντιρρήσεις του κ. Κατρούγκαλου και ως αιτία περιορισμού των προσλήψεων καταγράφηκαν οι μειωμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Το γεγονός είναι πάντως, πως εφόσον ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία, αναμένεται εν πολλοίς να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μειώνοντας αισθητά τον αριθμό των προσλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η κυβέρνηση ενημέρωνε στις προσλήψεις που σχεδιάζει εντός του έτους, θα συμπεριλαμβάνονταν οι περίπου 3.900 απολυμένοι και «διαθέσιμοι» που επιστρέφουν στο δημόσιο, περίπου 4.500 προσλήψεις στην Υγεία, ο διορισμός των περίπου 6.600 επιτυχόντων διαγωνισμών ΑΣΕΠ, και περαιτέρω προσλήψεις έως τη συμπλήρωση του αρχικού αριθμού, σε Παιδεία, Αυτοδιοίκηση και Ελεγκτικούς Μηχανισμούς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Απρίλιος, 2015, 12:37 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr