Δελτίο τύπου του ΣΕΓ για το νόμο που αφορά στις συναλλαγές με κράτη «μη συνεργάσιμα».

Μετά από συνεργασία και διαμόρφωση σχετικού αιτήματος από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών (Σ.Ε.Γ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), η ευρωβουλευτής της ΝΔ κα. Μαρία Σπυράκη κατέθεσε άμεσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σχέση με το θέμα που πρόεκυψε μετά την ψήφιση νόμου που επιβαρύνει, κατ’ αρχήν, κατά 26% τις συναλλαγές με σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων και χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης όπως η ΙΡΛΑΝΔΙΑ, η ΚΥΠΡΟΣ και η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4321/2015 για την επανεκκίνηση της οικονομίας που αφορά στις συναλλαγές με κράτη μη συνεργάσιμα ή με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, οι συναλλασσόμενοι με τις χώρες αυτές υποχρεούνται σε προκαταβολή φόρου ύψους 26% η οποία προκειμένου να τους επιστραφεί απαιτείται να προβούν σε ειδικές ενέργειες.
Επειδή με το νόμο αυτό βάλλονται άμεσα πάρα πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις οι οποίες προμηθεύονται πρώτες ύλες από τις χώρες που εμπεριέχονται στη λίστα, με αποτέλεσμα να γίνονται μη ανταγωνιστικές σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο, ζητείται η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα, που, σε περίπτωση που είναι θετική, θα σημαίνει επί της ουσίας κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης.
Η απάντηση αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓ

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Λαγγιώτης Θωμάς           Τζήμας Κωνσταντίνος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Απρίλιος, 2015, 7:00 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΓΟΥΝΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr