Τι θα γίνει με την Digea; Βραχνάς για τους Περιφερειακούς σταθμούς

Ένα ακόμα μέτρο της κυβέρνησης, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και αποτελεί casus belli για τους καναλάρχες είναι ότι ουσιαστικά παρακάμπτεται η «αμαρτωλή» σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους Digea, καθώς ευνοημένοι έχουν βγει οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

Στο άρθρο 5 του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ ακυρώνεται η συμφωνία με την οποία το Δημόσιο νοίκιαζε τις δημόσιες ψηφιακές συχνότητες για μία δεκαπενταετία έναντι μόλις 17 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα εισέπραττε από 105 περιφερειακούς σταθμούς μηνιαίο ενοίκιο κατά μέσο όρο 3.500 ευρώ!!! Τα 17 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια όπως σημειώνει κυβερνητικός αξιωματούχος «απέχουν παρασάγγας από το 2% επί του ετήσιου τζίρου των καναλιών εθνικής εμβέλειας».
Για το θέμα ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως «την ώρα που η κυβέρνηση έκλεινε την ΕΡΤ υπεγράφη μια νέα σύμβαση με την οποία παραχωρήθηκαν στην ΕΕΤΤ έναντι χαμηλού τιμήματος τα δικαιώματα για τις ψηφιακές συχνότητες στην DIGEA. Έτσι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, μέσω της DIGEA, διαμόρφωσαν μόνοι τους το πλαίσιο της ψηφιακής τηλεόρασης με δεσπόζοντα και μονοπωλιακό ρόλο και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος αν συνυπολογιστεί ποιος ωφελείται οικονομικά από τους όρους και τα ανταλλάγματα που αφορούν την ψηφιακή τηλεόραση».
-Τι θα προκύψει στη συνέχεια με όλα αυτά; Θα φανεί τους επόμενους μήνες…Ήδη πάντως λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των Περιφερειακών καναλιών.

Πηγή :  ΜΑΧΗΤΗΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Απρίλιος, 2015, 12:15 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr